Tre matcher som mittback – tre vinster: ”Spelar på alla positioner”

Hammarby vann mot Sirius med 2-0 och tog sin tredje raka seger.
Gemensam nämnare?
Mats Solheim har spelat som mittback i samtliga tre matcher.

– Jag och David Fällman hittar varandra ganska bra, säger norrmannen till Fotboll Sthlm efter matchen.

Annons

Hammarby har hittat formen. Mot Sirius tog Bajen sin tredje raka seger och dessutom säsongens första match utan insläppt mål. Mats Solheim har spelat i samtliga av de tre raka vinsterna (inbytt i halvtid mot Djurgården) och det som mittback.
– Jag och David Fällman hittar varandra ganska bra. Även kommunikationen med Simon Sandberg fungerar bra. Vi har ju spelat ihop ett tag så jag tycker att det funkar jättebra. Sen så kommer man in i det lite mer och mer när man tränar på det, säger Mats Solheim till Fotboll Sthlm efter matchen.
I förra matchen borta mot Örebro imponerade Hammarby i sisådär 75 minuter. Tills Örebro gjorde två mål på kort tid genom nickar på fasta situationer. Inför Sirius-matchen hade man pratat om just faran med defensiva fasta situationer.
– Vi tyckte att vi gjorde en jättebra match mot Örebro. Sen snackade vi om att man kanske inte ska ge dem frisparkarna. Det kändes som att Örebro egentligen inte har någonting förutom ett bra läge. Annars har vi fokuserat på att inte ta några onödiga frisparkar eftersom Sirius också är bra på huvudet.
Hur var kampen mot Philip Haglund i dag?
– Han har väl ett läge där i andra halvlek som han kommer fri. Men det känns som att både jag och David fick ganska bra grepp om honom. Jag hade punktmarkering på honom vid hörnor och frisparkar också. Så jag kände att det gick ganska bra i dag.

Annons

Springer du runt och har det i bakhuvudet? Att du måste ha koll på Haglund?
– Nej, det var mest på fasta situationer och så. I spelet blir det mer naturligt vid inlägg att den som är närmast tar det. Jag brukar kunna ta den uppgiften, att ta stora spelare på fasta situationer. För det handlar mer om att ta bort dem än att vinna några dueller.
Hur ser du på dina positionsbyten?
– Jag har väl inte spelat på alla positioner här, jag har inte spelat på så många offensiva positioner i Hammarby. Men i min karriär så har jag spelat på alla positioner. Jag har tio minuter som målvakt mot Örebro (när Solheim spelade i Kalmar), det är väl där jag har spelat minst.
Om Hammarby säljer Muamer Tankovic – kan man räkna med dig som vänsterytter då?
– Haha, ja. Då har Hammarby ju en ny storförsäljning om de vill.