Tankovic tror på SM-guldet: ”Om vi går rent så tror jag fan vi tar det”

Hammarby besegrade Djurgården i bortaderbyt på Tele2 arena – och håller guldstriden i liv.
Efter matchen menar Muamer Tankovic att Bajen har bra chanser.
– Om vi går rent så tror jag fan att vi tar SM-guldet, säger 24-åringen till Fotboll Sthlm.

Annons

Hammarby tog en blytung 2-1-seger borta mot Djurgården i årets sista derby. Efter en chansfattig första halvlek gjorde Bajen två mål på tre minuter – och fick även lagkaptenen Jeppe Andersen utvisad. Efter matchen var Muamer Tankovic lättad.
– Skitskönt, jätteviktigt. Inte världens roligaste fotbollsmatch. Det var inte så underhållande att kolla på kanske. Mycket kamp, mycket kämpa och mycket slit. Vi fick inte riktigt till det där spelet vi har haft under hela säsongen. Vi hade det i början utav andra halvlek, innan vi fick vårt röda kort, då spelade vi fantastiskt bra. Vi satte hög press, rullade bollen sida till sida och hade mycket rörelse. Första halvlek var skittråkig men ändå håller vi det stabilt och kompakt. Vi låter dem inte komma någonstans. Så jag tycker ändå att försvarsspelet i dag var fantastiskt bra, otroligt bra faktiskt. Det är ändå kul att veta att man också kan försvara och inte bara anfalla, säger Tankovic som var rejält upprörd i halvtidsintervjun med C More.
– Jag var jätteförbannad. Klart som fan, för jag vill att vi ska spela vårt spel oavsett om det är derby eller vilka vi spelar mot. VI ska spela vårt spel, vi ska ha rörelse och i dag kändes som att vi gör grejer som vi inte har gjort under hela säsongen. Nikola (Djurdjic) spelar anfallare men han drar sig ut till vänsterkanten så vi överbelastar på min kant. Jag fick inte de där utrymmena, jag vill egentligen ha en mot en-lägen mot deras högerback (Witry). Så jag blev lite förbannad där men sen när vi kom in i pausvilan. snackade igenom allt och skällde ut varandra lite så kom vi ut i andra och gjorde det hur bra som helst.
Vad sade ni i paus?
– Det är ingen enmansshow när vi kommer in i paus liksom. Alla snackar, det är ingen som håller tyst. Om man har något på hjärtat så ska man säga det och vi alla är öppna och lyssnar på varandra. Vi tar in informationen och det var det vi gjorde. Vi gick ut i andra halvlek och vi dominerade, i första början i alla fall.

Muamer Tankovic drog på sig ett gult kort i en situation med Aslak Fonn Witry. Varningen innebär att han nu är avstängd i matchen mot Malmö, liksom Jeppe Andersen.
– Jättetråkigt, jobbigt. Det är en skitviktig match. Så det var lite korkat av mig, han överdrev och gjorde det smart. Fair play till honom. Men det var dumt av mig. Orutinerat, säger Tankovic som däremot ser stora chanser på SM-guldet.
– Om vi går rent så tror jag fan att vi tar SM-guldet. Det är tajt. Jag tror att det kommer spelas om det i sista matchen. Då kommer det avgöras vem som tar guldet.

Foto: Bildbyrån