Tankovic om DIF-guldet: ”Om inte jag vinner är det skitsamma”

Hammarby avslutade den allsvenska säsongen med åtta raka segrar – men missade SM-guldet med en poäng.
Efter den avslutande segern var han besviken, men han missunnar inte Djurgården guldet.
– De vinner ju Allsvenskan så det är bara att gratulera dem, säger Tankovic.

Annons

Hammarby vann sin sista match mot Häcken hemma på Tele2 arena med 4-1. Trots tre poäng och en ny målfest blev det dock inget SM-guld. Djurgården lyckades hämta upp ett 0-2-underläge till 2-2 och säkrade därmed Lennart Johanssons pokal – och efter Bajens match var Muamer Tankovic låg.
– Det är mixade känslor just nu. Jag vet inte riktigt hur jag ska se på säsongen… Vi har 65 poäng, tar målrekordet och sedan vinner vi inte guld, säger han till Fotboll Sthlm efter matchen.
Blir det extra hårt med tanke på att ni var så nära guldet?
– Det är klart. Det var väldigt nära och jag vet inte vad vi kunnat göra mer. Det är väldigt tråkigt. Ingen utav oss spelare får ens kolla på vad vi kunde göra annorlunda, för om vi gör det så kommer alla bli galna. Jag menar, vi vann åtta raka matcher och alla trodde att det var omöjligt. Vi ska egentligen vara nöjda över vår säsong och vår prestation, men samtidigt så känns det jobbigt. Det är ingen hemlighet, det är jävligt tufft.
Är det något poängtapp som skaver lite extra?
– Det är det som jag sa till dig precis. Om jag börjar kolla på matcher där vi kunde ha gjort annorlunda så blir man bara galen. Det finns några matcher som jag har i mitt huvud just nu där jag tänker ”Shit om vi hade vunnit den så hade det sett annorlunda ut”. Men om jag tänker för mycket på det så kommer jag bara bli sjuk i huvudet.
Hur känns det att det är just Djurgården som vann Allsvenskan?
– Jag ska vara ärlig med dig, för mig är det skitsamma om Djurgården eller Malmö vinner SM-guld. Om inte jag vinner guldet så är det skitsamma vilket annat lag som vinner.
– Djurgården har också gjort en bra säsong. De vinner ju Allsvenskan så det är bara att gratulera dem. Malmö har också gjort en hyfsat bra säsong. Jag menar, även om Djurgården hade förlorat så hade vi förlorat på målskillnad och jag vet inte om det gör mer ont än att Djurgården vann, säger han.

Annons

Eftersom Hammarby i slutändan säkrade en tredjeplats är man klara för Europaspel till nästa säsong. Ett viktigt steg för klubben, menar Muamer Tankovic.
– Det är en fantastiskt bra grej för klubben att nå Europa. Alla vet att det är ute i Europa är där pengarna kommer så jag tror att det är väldigt viktigt för klubben, säger Tankovic som dock inte kan lova att han själv är med på resan.
– Just nu vet jag inte hur framtiden ser ut. Jag har ett kontrakt som går ut nästa sommar, sedan får vi se hur det blir helt enkelt.
Kommer du vara stolt över din säsong?
– Just nu är det jobbigt att säga att man ska vara stolt. Men jag tror, i slutändan när jag kommer hem och kollar igenom min säsong, så tror jag att jag kommer ha ett leende på läpparna.

Foto: Bildbyrån