Surt, Hammarby – tappade ledning till förlust mot Häcken

Hammarby ledde i halvtid, men kammade noll på Hisingen.

Häcken vann med 2-1 sedan Evan Hovland avgjort med fem minuter kvar.

Annons

En svår match väntade Hammarby på Bravida arena mot Häcken som normalt sett är starka på hemmaplan. Hammarby gjorde dock en ganska bra första halvlek och gick till vilan i ledning med ett mål mot noll. Målet kom efter en halvtimme då Edvin Kurtulus stötte in bollen från nära håll efter en rörig situation som uppstått sedan Nahir Besara slagit in en frispark i straffområdet.

Innan dess hade Häcken hade ett jätteläge då Amir Layouni kom i stort sett fri, med medspelare med sig dessutom, i en kontring men efter målet hade Bajen en bra period.

I andra halvleken tog Häcken över allt mer, men Hammarby hade en riktigt stor chans när Nahir Besara kom fri efter en knapp timmes spel. Avslutet blev dock tamt, det gick rakt på målvakten, och kort senare kvitterade Simon Gustafsson efter att Häcken kombinerat i straffområdet.

Häcken fortsatte att vara det bättre laget och med kvarten kvar fick Edward Chilufya ett öppet läge där Oliver Dovin tvingades till en reflexräddning. Samtidigt svängde spelet och även Hammarby hade många anfall, men till sist var det Häcken som avgjorde då Even Hovland nickade in en hörna via Simon Strands huvud. I den 93:e minuten sköt Nahir Besara ett långskott som gick just över ribban, och slutresultatet 2-1 till hemmalaget stod sig.

Hammarbys lag:

Dovin – Skoglund, Kurtulus, Vagic, Pinas – Hammar, Tekie, Besara – Johansson, Erabi, Djukanovic

Abdelrahman Boudah och Simon Strand byttes in i andra halvlek. Montader Majded och Markus Karlsson fick speltid i slutminuterna.