Sulan om Bajens Europachanser: “Måste våga vara kaxiga”

Senast Hammarby spelade i Europa inför publik var trotjänaren Suleyman Sleyman i mittlåset.
Då blev det respass efter 0-4 på bortaplan. Hur ska Hammarby göra för att samma sak inte upprepar sig mot slovenska Maribor?

Annons

2007 deltog Hammarby i Intertoto med gott resultat. Efter att ha mött lag som Klaksvík, Cork City och Utrecht hade laget belönats med en plats i UEFA-cupen. Väl där blev det portugisiskt motstånd, SC Braga.

Det var också senaste gången Hammarby spelade i Europa med publik, något man nu får göra mot NK Maribor från Slovenien. En som minns Portugaläventyret är mittbacken och trotjänaren Suleyman Sleyman.
– Det var häftigt att spela i Europa. Det är väl varje fotbollsspelares dröm, att få spela stora matcher med stor publik. Jag såg fram emot den matchen och var väldigt förväntansfull.

Var uppladdningen annorlunda jämfört med en allsvensk match?
– Nej, inte riktigt, men vi det laget hade vi ju spelat en del i Intertoto.

Ni vann första matchen mot Braga på hemmaplan. Vad minns du från matchen?
– Först och främst att vi vann. Det blev väl 2-1 och Petter Andersson gjorde båda. Jag minns att vi gick ut med gott självförtroende och verkligen ville spela så bra som möjligt. Vi visste att lag som Braga är mycket bättre på hemmaplan än bortaplan, så det handlade om att gå in och göra en riktigt bra match för att kunna spela på resultatet på bortaplan.

När Fotboll Sthlm når Suleyman Sleyman har han precis klivit av en arbetsdag med många möten. Hammarbys match mot Maribor ska han se hemma på tv:n.
– Jag tror att Hammarby har en bra chans att slå Maribor. Det viktigaste blir att gå ut och spela med gott självförtroende. Våga tro på det man gör, inte ha för stor respekt och njuta av att vara på hemmaplan. Hammarby är vana på konstgräs, det är inte Maribor.

Ni hade en del Europarutin när ni ställdes mot Braga. Det är det sämre med i årets Hammarbyupplaga. Kan det spela in?
– Det handlar inte så mycket om rutin, desto mer om motivation, tror jag. Till skillnad från Maribor är Hammarby i säsong, kan konstgräset och har publiken med sig. Det är bara att brösta upp sig och försöka få ett så bra utgångsläge som möjligt inför returen.