Stort tryck efter biljetter – men platser kvar på ståplats

På söndag startar Hammarby om serien med ett hett möte mot IFK Göteborg.
Biljetterna går åt i rask takt, men det finns fortsatt klackplatser kvar att fylla.

Annons

Hammarby och IFK Göteborg är femma och sexa i serien – båda med häng på toppen – inför lagens möte på Tele2 arena på söndag. Intresset är stort, och biljetterna går åt i god fart. Men Hammarby tycker att försäljningstakten borde vara ännu snabbare.
– Vi har sålt 26 022 biljetter i nuläget, vilket ju objektivt sett är en väldigt fin siffra men vi har högre mål än så. Det kommer ju bli en otrolig söndagseftermiddag med det hemmastöd vi alltid har, nu möter vi dessutom ett lag som kommer med lite folk till bortaläktaren. Det är en toppmatch i Allsvenskan där mycket står på spel när det börjar dra ihop sig och alla som sett oss lira hemma i år är nog sugna på att komma tillbaka, säger Hammarbys kommunikationsansvarige Axel Pershagen till Fotboll Sthlm.

Det som förvånar Pershagen är att det fortsatt finns gott om biljetter kvar i klacken.
– Normalt sett är ståplats och familjeläktaren två av våra starkaste sektioner som vi säljer slut snabbast men till den här matchen har vi ovanligt många klackplatser kvar faktiskt, säger han.

Publikkapaciteten på söndag ser ut att blir den vanliga, det vill säga plats för runt 30 000 åskådare. Pershagen tror och hoppas att det blir fullt hus till sist.
– Det är kaxigt att räkna med fullsatt. Generellt sett räknar vi aldrig med något, annat än att det kommer att bli en fantastisk match för alla som kommer. Men förhoppningar och visioner kan man ju ha och jag ser ingen anledning att inte blicka mot fullsatt, säger han.

Foto: Bildbyrån