Stor besvikelse efter Bajens blytunga förlust: ”Vi var det bättre laget”

Hammarby gjorde en heroisk insats hemma mot FC Basel. Det räckte ändå inte då laget till slut föll på straffar.
– Vi står för en stark match och gör en otroligt bra prestation, säger Milos Milojevic efteråt.

Annons

Det blev ett rejält antiklimax då Hammarby föll i straffläggningen hemma mot FC Basel. Efter en bragdartad insats räckte det ändå inte hela vägen för Hammarby.

Europaäventyret är nu över för de grönvita.
– Det är blandade känslor just nu. Vi står för en stark match och gör en otroligt bra prestation, från den första till den sista minuten. Vi är det bättre laget och var de som ville vinna matchen, säger Milos Milojevic efteråt.
– Basel kände att de hade 3-1 och var passiva och ville mest spela på sina individuella kvaliteér. De fick stå och slå bort bollen mot ett litet lag som Hammarby. Om jag hade varit deras tränare efteråt hade jag kommit till presskonferensen och varit rejält besviken.

I straffläggningen blev Darijan Bojanic och Paulinho de stora syndabockarna när de båda sköt högt över.
– Straffar för mig är ett lotteri och jag är inte en person som haft lätt att vinna på spel i livet. Jag spelar aldrig på betting och kommer aldrig att göra det.
– Men vi kan inte klaga. Hammarby hade en magiskt ögonblick i cupfinalen mot Häcken, inte med mig, utan med en tränare som var bättre på straffar. Efter solsken kommer regn, idag var det ett surt regn. Jag är stolt över spelarna och jag måste fundera hur de ska prestera så här varje vecka.

Tränaren menar att lagets prestation visar vad laget kan göra i framtiden.
– Jag måste få laget att spela så här varje helg och varje match.

Var det givet vilka som skulle ta straffarna idag? 
– Ja. Enligt mig är det de bästa spelarna som ska ta straffarna och är det några som ska slå straffar är det Darijan och Paulinho. Det är inte enkelt att slå straff och även bättre spelare än de två har missat tidigare.

LÄS MER: De var bäst i Hammarby – spelarbetyg efter blytunga förlusten