Självmål i 90:e minuten – Hammarbys gulddröm i kras?

Hammarby såg länge ut att gå mot säsongens tyngsta seger.

Men efter ett självmål i den 90:e minuten blev det 1-1 mot Häcken – ett resultat som nog främst gladde Djurgården.

Annons

Hammarby ledde i halvtid på Bravida arena, men det var Häcken som dominerade till en början. Marginalerna var dock inte med hemmalaget som träffade virket inte mindre än tre gånger. Hammarby, som ställde upp med Loret Sadiku och Nathaniel Adjei som mittbackar till följd av ett ansträngt skadeläge, hade det svettigt men lyckades freda sig.

Istället blev Gustav Ludwigson halvlekens enda målskytt då han nickade ett Joel Nilsson-inlägg i mål i matchinledningen.

Även i den andra halvleken hade Häcken ett tryck stundtals, men Hammarby stod upp väl, det även efter att Darijan Bojanic tvingats kliva av och ersättas av Alper Demirol, som gjort ett fint inhopp på defensivt mittfält. Under den andra delen av halvleken hade Hammarby ganska bra kontroll på händelserna ända fram till den 90:e minuten då Adjei nickade bollen i eget mål.

I den 96:e minuten hade sedan Nahir Besara ett jätteläge att avgöra efter att han blivit framspelad av Josef Erabi, men Besara fick felträff och missade målet från tre meters håll.

1-1 innebär att avståndet på fem poäng mellan lagen är intakt. Det innebär också att Djurgården vid vinst imorgon mot IFK Göteborg blir nya serieledare.