”Larsson borde bli avstängd” – Nilsson & Lindström överens

Sebastian Larsson satte en armbåge i huvudet på Nikola Djurdjic i söndagens derby.
Ett tilltag som borde resultera i en avstängning i efterhand, tycker Mattias Lindström.
– Det borde han bli och det tror jag säkert att han blir också, säger den förre HIF-mittfältaren i NordicBets podcast Ljugarbänken.

N HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Det var i den första halvleken av söndagens Stockholmsderby mellan Hammarby och AIK på Tele2 Arena som gästernas landslagsmittfältare Sebastian Larsson och hemmaanfallaren Nikola Djurdjic hamnade i en duell där Larssons armbåge for upp i ansiktet på serben. Tilltaget uppmärksammades inte av domaren och i veckans första avsnitt av NordicBets podcast Ljugarbänken ställer sig Lasse Nilsson frågande till vad som kan hända nu.
– Vi var inne på det här med avstängningar förra veckan och nu blev det en grej med Sebastian Larssons armbåge som delades ut i straffområdet. Den blev ju inte uppmärksammad, så då ska han alltså kunna bli avstängd i efterhand om de tittar på det?, undrar Nilsson.
– Ja, det borde han kunna bli, svarar poddkollegan Mattias Lindström.

Annons

Nilsson tycker att en rejäl bestraffning är på sin plats.
– Det blir fyra matchers avstängning på den! Nej, men jag har ju blivit avstängd för mindre. Det kan jag ju säga direkt, säger ex-Elfsborgaren innan Lindström tar vid:
– Så om jag verkligen vill se Hammarby i Europa så kan jag sätta mig och skriva en anmälan till disciplinnämnden? (Skratt) Men ja, han kan bli avstängd i efterhand om han inte blev varnad där och då vilket han inte blev.
– Den såg onekligen medveten ut, instämmer Lasse Nilsson.

FOTO: Bildbyrån