Sandberg om Bajens toppar: ”När vi är som bäst – då är vi bäst”

Guldstriden sägs stå mellan Djurgården, AIK och Malmö.
Men där bakom smyger Hammarby – vilket passar klubben perfekt, menar Simon Sandberg.
– Kommer vi upp i nivå på hemmaplan så är det inte många som slår oss, säger högerbacken till Sportbladet.

Annons

I eftermiddag möter Hammarby Sundsvall på hemmaplan. Hammarby kommer till matchen med strålande form med sexton poäng på de senaste sex matcherna. Avståndet till de tre lagen i toppen är mellan tre och sex poäng, men Simon Sandberg har långt ifrån gett upp guldet.
– Det är kul att det är så jämnt. Många har räknat bort oss redan, men jag tycker att det är bra att ligga bakom och smyga, det blir inte så mycket snack då. Det kommer att passa oss bättre än förra året då det blev en jättehajp överallt. När det blir en sån hajp blir det bara ett misslyckande om du inte tar hem det, säger högerbacken till Sportbladet.

Annons

Sandberg tycker framförallt att spelschemat talar för Hammarby i längden.
– Nu har vi två matcher där vi ska vinna och vissa av de andra lagen möter varandra. Tittar man på spelschemat så har vi alla topplagen hemma. Jag tror att vi har sex matcher hemma och fem borta, men då är ett av lagen Djurgården och det är ju på vår hemmaplan. Vi känner oss trygga hemma och det går snabbt på gräset. Kommer vi upp i nivå på hemmaplan så är det inte många som slår oss. Det är skönt att kunna ha den. Då vet motståndarna att ”när vi är som bäst – då är vi bäst”, säger han.

Avsparkstid är 16.00 på Tele2 arena i eftermiddag. Hammarby har sålt drygt 21 000 biljetter än så länge.

Foto: Bildbyrån