Sandberg förlänger kontraktet: ”Seriens bäste högerback”

Simon Sandberg har förlängt sitt kontrakt med Hammarby.
Högerbacken stannar i klubben till och med säsongen 2022 enligt det nya avtalet.
– Simon har haft en grym utveckling i Hammarby och vi är väldigt nöjda med att förlänga med honom, säger sportchefen Jesper Jansson.

Annons

Hammarby har rott en nyckelförhandling i mål. Simon Sandberg, vars avtal gick ut efter säsongen, har kritat på för ytterligare tre och ett halvt år.
Det bekräftar Hammarby på sin hemsida.
– Precis som i fallet med Jeppe Andersen är vi väldigt nöjda med att vara tidigt ute och förlänga med en riktig klasspelare, allsvenskans kanske bästa högerback, för tre och ett halvt år framåt. Simon har haft en grym utveckling i Hammarby, efter att ha kommit till oss lite stukad efter skada och en tuff tid i Bulgarien. Även om han var bra redan under sin första säsong hos oss har det verkligen lossnat nu när han kunnat träna på och spela obehindrat under en längre tid. Det är en spelare som passar som hand i handske i vårt spelsystem, och med hans kvaliteter bör han komma med i en landslagsdiskussion på sikt, säger sportchefen Jesper Jansson.

Simon Sandberg är lika nöjd.
– Jag är väldigt glad att vi är överens om den här förlängningen, och det är skönt att ha det är klart redan nu. Jag känner att jag utvecklas hela tiden under Stefan och ledarteamet, på träningar och matcher, och då finns det ingen anledning att flytta på sig. Hammarby har något stort på gång och jag på den resan vill jag vara med och bidra. Jag ser verkligen fram emot det som komma skall, säger 25-åringen.