Saidi: ”Vad ska Hammarby göra – värva fem meter långa spelare?”

65 procent bollinnehav räckte inte långt när Hammarby föll mot Värnamo.

Efter matchen var Abdelrahman Saidi uppgiven.

Annons
Gameinsight desktop image

Mot Värnamo hade Hammarby mycket av spelet utan att lyckas omvandla övertaget i bollinnehav i mål. “Idag har vi väldigt mycket tur”, sa IFK Värnamos tränare Kim Hellberg på presskonferensen. Hammarbys Abdelrahman Saidi var å sin sida djupt besviken på hur matchbilden artade sig.
– Jag borde ha gjort mål på mitt ribbskott. Jag kan inte göra så mycket mer än vad jag gör, det enda jag kan säga är att jag inte borde ha skjutit så hårt. En annan dag går den ribba in, sa Hammarbys anfallare efter matchen.

Värnamos lågt stående försvar gav Hammarby problem, menade Saidi.
– De står med elva spelare på egen planhalva. Elva spelare – vad ska man göra då? Det enda vi kan göra är att värva fyra-fem meter långa spelare, byta in dem och bara spela inlägg. Vad fan kan man göra?

– Man får bollen ute på kanten, vänder in och de är tre mot en. Kanske har jag Besara med mig, då är vi två mot tre. De är alltid en man mer. Vi har två chanser där vi ska göra mål, min chans och Besaras, där måste det bli mål, 100 procent. Man får inte fler chanser mot såna här lag när de står lågt med hela laget. Det är skittråkigt att möta såna lag.

Kunde inte Degerfors ibland spela på ett liknande sätt när du var där?
– Jo, jag förstår ju Värnamo. Vi kunde spela så i Degerfors, jag gillade det inte, men man får lyssna på tränaren.

Nu väntar Sundsvall, ett lag som Abdelrahman Saidi har ett bra facit mot. Tidigare i vår gjorde anfallaren tre mål mot medelpadingarna, då i Degerfors tröja.
– Jag gjorde hattrick där. Jag skulle nog säga att Sundsvall är samma sak som Värnamo. De parkerar bussen och har sina två snabba spelare som de kontrar på.