Rodics passning till Billborn efter derbyt: ”Jag tog en för laget”

Vladimir Rodic fick spela högerback i derbyt mot Djurgården. 
En position han inte uppskattar.
– Att spela högerback är inte i mitt blod, säger han till Fotboll Sthlm. 

Annons

För andra matchen i rad fick Vladimir Rodic gå ner och starta som högerback för Hammarby, en position han gärna slipper i framtiden.
– Jag gillar inte det. Jag har pratat med Jocke (Björklund) och Stefan (Billborn) om det, men jag sätter aldrig mig själv före laget, det kommer aldrig att hända.

Enligt Rodic var anledningen till att han fick spela högerback var att Simon Sandberg inte mådde bra och ersättare Axel Sjöberg hade åkt på en hjärnskakning.
– Att spela högerback kommer aldrig att vara mitt val, anledningen är att jag spelade där under mina ungdomsår och blev till slut irriterade över att spela där. Jag kan spela som högerback men det är inte i mitt blod. Jag vill vara där uppe, dribbla samt göra mål och assist. Det är så jag spelar min allra bästa fotboll.

Rodic ser de två senaste matcherna som en uppoffring.
– Ibland kommer det saker emellan och man behöver ta en för laget. Jag tog en för laget i torsdags och gjorde det även idag, det har jag inga problem med.

Blir du besviken om du skulle få spela där hela säsongen?
– Det tror jag inte, eller jag hoppas inte det i alla fall. Tränarna vet vad jag tycker för vi hade den diskussionen redan förra året. Jag vet att jag hjälper laget mer på min naturliga position, det tror jag att tränarna också vet om.