Rodic: “Gör vi likadant i Maribor blir det tufft”

Vladimir Rodic besitter rejäl europarutin efter åren i Malmö FF.
Efter matchen resonerade han kring vad Hammarby måste göra för att bygga vidare på 3-1-triumfen. 

Annons

En av spelarna i dagens Hammarby med mest europarutin är Vladimir Rodic. 2015 gjorde yttern det avgörande 3-0-målet för Malmö FF, som tog föreningen till det playoff man sedermera vann. Efter matchen mot Maribor ville dock Rodic spela ned rutinens betydelse.
– Nej, jag tror inte det spelar så stor roll. Det är samma förberedelser som inför vilken match som helst. Man får äta bra, sova bra, försöka vara utvilad och pigg.

Pratade du något med de spelare som gjorde europadebut igår?
– Jag är väl inte den som pratar mest i laget, men vi har tagit några snack under träningsveckan. När vi släppte in 1-1 sprang jag fram och pratade med Amoo. Jag sa att vi måste vara försiktiga, att Amoo måste tänka på det lite extra, för han gillar att ha mycket boll. Vi gör några misstag idag och åker på omställningar, som vi lyckligtvis avstyr. Men gör vi liknande misstag nere i Maribor blir det en jobbig historia.

Rodic spelade matchen mot Maribor som högerwingback från start. Serben var glad att ha fått chansen från startsignal, istället för att behöva komma in från bänken.
– Det är mycket svårare att göra en bra match om man blir inbytt. Mot Örebro tycker jag att jag visade min energi, jag tror folk kände igen mig. I fjol fick jag inte chansen i Europa, så jag var glad att vara med i laget nu när vi vann.
– Sen vill jag också hylla de två där framme. Astrit och Gurra är grymma, något man vet med dem är att de alltid kommer ge 100 %. De springer två matcher om de måste. Med en sådan attityd kommer målen automatiskt.