Paulinho vill sätta tvivlarna på plats: ”Jag är bäst i Allsvenskan”

Paulinhos första år i Hammarby blev en besvikelse.
Men den skadedrabbade brasilianaren har långt ifrån gett upp.
– Jag ger hundra för tröjan och jag vill vinna och skapa historia för klubben, säger 35-åringen till Sportbladet.

Annons

Paulinho värvades till Hammarby när nyckelspelaren Nikola Djurdjic hastigt flyttade till Kina i januari i fjol. Den offensive mittfältaren/anfallaren har ett imponerande facit i Allsvenskan med 86 mål sedan 2007 då han först gjorde debut.

I fjol gick det däremot tungt för brasilianaren som stördes av småskador. Totalt sett blev det 16 matcher och tre mål och efter säsongen erkände Paulinho att han hade funderat på att lägga av när det varit som tyngst.

Under 2021 har det inte blivit något speltid alls, och statusen är osäker inför vårsäsongen. Men i en intervju med Sportbladet pratar Paulinho om att ta revansch och motbevisa alla som tvivlar på honom.
– Om någon tycker att jag är slut så skulle jag gärna vilja att de pekar på en säsong där jag inte har presterat. Kritiken om att jag ska ha passerat mitt bäst före-datum har jag egentligen fått varje år. Jag har fått överträffa mig själv varje år. Man tar alltid upp skador och så har jag fått motbevisa det. Ingen pratar om att jag har vunnit titlar. Man ifrågasätter mig, men om man tittar på min statistik så har jag gjort flest mål i hela allsvenskan bland aktiva spelare. Fortfarande ifrågasätter man mig. Tittar man på mina fystester i Hammarby så är jag där uppe i toppen. Men det är ingen som påpekar det.

Samtidigt poängterar Paulinho att han ställer hårdast krav på sig själv.
– Jag behöver inga krav från andra för de högsta kraven har jag på mig själv. Jag vill göra det bättre i år och förbereda mig på bästa sätt. Om jag håller mig fri från skador och till min högsta nivå så är jag den bäste.

Sportbladet: Bäst i allsvenskan?
– Så klart. Jag har redan bevisat att jag är bäst i allsvenskan. Däremot vill jag självklart bevisa för mig själv och gruppen att jag när jag är vältränad och skadefri så kommer jag visa den bäste Paulinho.