Östersunds FK nobbar Hammarbys förslag: ”Vi vill spela som planerat”

Hammarby vill flytta matchen.
Östersunds FK säger nej till önskemålet.

Det är fullt upp för Hammarby som efter vinsten i cupen spelar både i Europa och Allsvenskan, och nu på torsdag väntar returmöte i Slovenien mot Maribor. Med anledning av det täta spelschemat har Bajen önskat att flytta söndagens bortamatch mot Östersunds FK.

Hammarby kommunicerade sitt önskemål igår, men redan idag skjuts det ned av hemmalaget.

”Det är bara fem dagar kvar till fastställt speldatum. ÖFK kommer inte vilja flytta matchen utan spela den utifrån det som tidigare är beslutat. Detta dels för publiken som ska få största möjliga chans under helgen att se matchen, men också utifrån de sportliga förutsättningarna. Detta är en match som sedan lång tid tillbaks har haft ett fastställt speldatum i Allsvenskan och som ÖFK självklart planerat för.” skriver Östersunds FK på sin hemsida.

Sportchefen Adil Kizil:
– Vårt fokus ligger på att genomföra matchen. Vi har haft en god dialog med Hammarby och informerat dom om att vi vill spela matchen som planerat, säger Adil Kizil, sportchef i ÖFK.

Det är nu upp till Tävlingskommittén att avgöra frågan, vilket med all sannolikhet innebär att matchen inte kommer att flyttas. Avspark blir då 17.30 på Jämtkraft arena.