Hammarby värvar Khalili och Ousted: ”Fick hjälp av Zlatan”

Hammarby presenterade under torsdagen två nyförvärv i Abdul Khalili och målvakten David Ousted.
– Vi fick hjälp av Mr Zlatan, berättade Jesper Jansson under presskonferensen. 

Annons

Efter dagar av spekulationerna står det nu klart att Hammarby dubbelvärvar Abdul Khalili och målvakten David Ousted.

Den 35-årige målvakten var med laget redan på träningslägret i Portugal och blev aktuell efter att Johan Wiland meddelat att han avslutar karriären.
– Jag har egenskaper att förändra matcher, det hoppas jag att supportrar ska kunna se.

– Ousted är en rak ersättare till Wiland och har ett bra record i USA. Han gjorde ett fantastiskt intryck i Portugal, både som spelare och person. Det var en självklar lösning, berättade sportchefen Jesper Jansson på presskonferensen.

Abdul Khalili kommer senast från turkiska Kasimpasa men har varit kontraktslös sedan i januari. 27-åringen var med och vann U21-EM med Sverige för fem år sedan spelat i den turkiska högstaligan.
– Jag har följt Hammarby för att min kusin spelar där (Imad Khalili). Jag tycker att de spelar bäst fotboll och har de bästa fansen, säger Khalili.

– Det här visar att vi går för det. Jag fick lite hjälp av Mr.Zlatan för att lyckas med detta, säger Jansson och fortsätter:

– Zlatan känner till Abbe och i slutändan var det att visa vår ambition vad vi vill med klubben och en bekräftelse att Abbe är på rätt ställe. Vi har tre turneringar att spela: cupen, Allsvenskan och Europa. Så det blev lite hjälp på vägen.

Jesper Jansson berättade även att klubbens målsättning är att duon ska vara spelklara redan till måndagens cupmatch mot Varbergs Bois.

David Ousted har skrivit på ett avtal som gäller 1+1 år. Khalili har ett nytt avtal som sträcker sig över två år.
– Jag har kommit hit för att vinna titlar och ta mig till VM i Qatar 2022, säger Khalili.

Foto: Bildbyrån