Ny storseger för Hammarby – leder gruppen inför derbyt

3-0 mot Oskarhamns AIK ger Hammarby slagläge inför derbyt mot AIK nästa helg.
Det räcker med ett kryss för Bajen mot rivalerna för att gå vidare.


Oskarshamns AIK har varit ett vasst cuplag på senare år som bland annat har slagit Elfsborg. Men i år fällde man ingen jätte. I den första matchen, som visserligen var jämn, åkte AIK till Småland och vann med 2-1.

Idag blev det 3-0 till Hammarby i vad som till sist blev en klar seger.

 Det första målet kom i matchminut sex då en hemmaspelare nickade Abbe Khalilis hörna i eget mål. Därefter var spelet länge böljande och Oskarshamn hade flera bra lägen att kvittera, men till sist visade Hammarby att det skiljer två divisioner mellan lagen.

I den 58 matchminuten spelade Astrit Selmani fram Akin Amoo till ett öppet läge. 18-åringen, som gjorde en mycket fin match, drog till med vänsterfoten och träffade ribban innan han själv kunde nicka bollen i nät. 2-0 till Hammarby, vilket kort senare följdes upp av 3-0 av Vladimir Rodic som också spelades fram av Selmani.

Gruppkonkurrenten AIK vann också bekvämt igår, 4-0 mot AFC Eskilstuna, men Hammarby har ett måls bättre målskillnad. Det betyder att det räcker med ett kryss i derbyt på Tele2 arena nästa söndag för att Hammarby ska avancera från gruppen.