Ny ivorian testar i Bajen: ”Fan, har Odilon en tvillingsbrorsa?”

Hammarby har precis sålt Kossounou Odilon till Club Brugge.
Men bara två dagar efter affären har Bajen tagit in en ny ivorian från ASEC Mimosas på provspel: Aziz Outtara Mohammed.
Han påminner om Odilon i längd och i egenskaper i stort egentligen, säger Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg till Fotboll Sthlm.

Annons

Den spektakulära affären med Kossounou Odilon är klar. Men ersättaren är kanske redan på väg? För nu ska en ny 18-årig ivorian provspela för klubben i en vecka: Aziz Outtara Mohammed.
– Det blir ju lätt att det blir jämförelse. Han påminner om Odilon i längd och i egenskaper i stort egentligen. Vi har ju varit nere där (Elfenbenskusten) några gånger och vi har sett honom tidigare. Vi blev så här: ”Fan, har Odilon en tvillingbrorsa?” Så nu fanns det en bra möjlighet och då tar vi upp honom, säger Mikael Hjelmberg till Fotboll Sthlm.
Hur ser hans egenskaper ut?
– Bra fot, bra längd, bra byggd och han påminner om Odilon utan att folk ska tro att vi ska sälja honom för 40 miljoner kronor innan han har varit här. Men han påminner om Odilon, det gör han.

Annons

En stor del varför Hammarby lyckades knyta till sig Odilon till en början var ett gediget jobb sedan 2016. Men Aziz har Hammarby inte scoutat lika länge som landsmannen.
– Det här är en spelare som vi har sett två gånger nere i Elfenbenskusten tidigare när vi har varit där för att hälsa på Odilon. Men också för att titta på andra spelare, så har vi sett honom.
Är det här er första kontakt med Aziz?
– Det är första gången som han kommer hit. Kontakt har vi inte haft med honom utan vi har varit i kontakt med ASEC och med de kontakter som vi har där nere. Men det här är första gången som han kommer upp hit.

FOTO: Bildbyrån