Ny blytung förlust för jumbon HTFF: ”Sämsta känslan på länge”

Motgångarna fortsätter för Hammarbys talanglag.
Idag förlorade HTFF efter att ha släppt in 2-3 mot Örebro Syrianska i den 95:e minuten.

I veckan bytte HTFF tränare efter den svaga säsongsstarten. Janne Mian och Charbel Selwan fick göra plats för U19-tränaren Stefan Olsson som idag fick sin första chans i skarpt läge vid sidlinjen.

Men någon lycka hade heller inte Olsson. Joe Mendes gjorde 1-0 efter en kvart för hemmalaget, men efter en dryg halvtimme stod Niklas Thor – som nyligen värvats in för att stötta de unga lagkompisarna – för en riktig blunder när han först spelade bort bollen och sedan rev ner en motståndare i straffområdet, vilket resulterade i både rött kort och straff för Örebro Syrianska.

Straffen betydde 1-1, vilket blev haltidsresultatet.

I andra halvlek stod HTFF upp bra spelmässigt trots att man var en man mindre, men efter en dryg timme tog gästerna ledningen. I den 76:e minuten kvitterade dock Theodor Johansson vilket såg ut att bli slutresultatet. Men som så många gånger tidigare hade HTFF marginalerna mot sig i slutet av matchen och i den 95:e minuten trycke Örebro Syrianska in det avgörande målet på Hammarby IP.

När lagkaptenen Theodor Johansson kom till Sportexpressens intervjumikrofon var han bedrövad.
– Det är den sämsta känslan på länge. Jag förstår faktiskt inte vad vi gör (vid det sista målet). En spelare får stå helt själv på kanten och vi släpper helt och sedan är det bara att lägga in bollen mot åtta Syrianska-spelare. Markeringen i straffområdet är också något att jobba på, säger han.

Efter tio omgångar har Hammarbys talanglag blott tagit fyra poäng, vilket gör att de ligger klart sist i division 1 norra.