Nikola Djurdjic sågar laget: ”Vi måste spela bättre fotboll”

Hammarby besegrade Varbergs BoIS med 3-0 i tävlingspremiären. Efter matchen radade Nikola Djurdjic upp allting som laget behöver förbättra.
– Var ska jag börja? Kvaliteten på passningarna, tempot, aggressiviteten…

Annons

Hammarby vann med 3-0 mot Varberg i cupens första gruppspelsomgång. Den stora matchhjälten för blev Nikola Djurdjic som i matchinledningen satte 1-0 efter fint förarbete av Jeppe Andersen och Simon Sandberg. Strax efter paus skickade Djurdjic iväg en långboll som friställde Sander Svendsen som kyligt la in 2-0. Men när Fotboll Sthlm träffar Djurdjic efter matchen är han långt ifrån nöjd med lagets insats.
– Hade vi mött ett bättre lag idag är jag inte säker på att vi hade vunnit, säger han.
Du tycker inte att 3-0 speglar matchbilden?
– Nej, definitivt inte. Varberg spelade bra fotboll idag och förtjänade mer. Men samtidigt, vi har kvaliteten att sätta avsluta våra anfall och vi behöver inte mycket för att göra mål. Det visade vi idag. Också roligt att Sander kom med i målprotokollet, jag är väldigt glad för hans skull. Odilon fick även han göra en assist, en fantastisk start. Det finns en del positivt att ta med från den här matchen. Vi fick tre poäng och det är viktigt, vi vill vinna cupen.
Vad behöver ni förbättra?
– Var ska jag börja? Kvaliteten på passningarna, tempot, aggressiviteten… Idag tycker jag bara försvaret gjorde det bra ifrån sig. Mads, Simon, David och Dennis släppte inte till många målchanser, det är bra.
Vad har du att säga om formen på laget?
– Det är tidigt in på säsongen. Om man tittar på var vi var vid samma tidpunkt i fjol tycker jag att vi är ett eller två steg före nu, men vi måste spela bättre fotboll för att göra det bra i Allsvenskan.
Vad måste ni utveckla som lag för att vinna serien, för det är ju det ni strävar efter?
– Vi måste komma i bättre form, det är det allting handlar om. Vi måste jobba på det och få fler matcher i benen, då kommer det bli mycket bättre. Vi kommer att utvecklas, det är inget snack om saken.

Annons

Trots att Djurdjic gjorde både mål och assist är han heller inte särskilt nöjd med sin egen prestation.
– Jag var sådär. Jag hade inte riktigt någon kraft i benen och i lungorna. Det var lite konstigt med stängt tak, det kändes som att det inte fanns tillräckligt med luft i arenan. Men ett mål och en assist, så det var okej.
1+1, det är väl ändå bra?
– Ja, det är en bra start. Det är jag nöjd med.
En riktig quaterback-back pass till Sander?
– Ja, jag såg honom och såg att de stod ganska dåligt i försvaret. Det var en fin pass och Sander gjorde ett bra jobb så att det blev en assist.
Men du hade ett mål och en assist och påstår ändå att du hade en dålig match, de bådar gott inför framtiden?
– Ja, det är ganska bra. Men som jag sa, ska vi utmana på allvar måste alla göra bättre ifrån sig.

FOTO: Bildbyrån