Motståndarkollen Mjällby: ”Jacob Bergström såg het ut i premiären”

Dags för hemmapremiär för Hammarby!
På andra sidan väntar fjolårets allsvenska sensationslag.
Vi tog hjälp av Douglas Nordenbelt från Mjällbypodden för att kartlägga dagens bortalag.

Annons

0-0 i en oglamourös premiär på Strandvallen mot Varberg. Var så illa som det låter?
– Jag tycker faktiskt inte att det var så illa. Mjällby var väldigt starka bakåt och Varberg skapade i princip ingenting. Första halvlek var en bra halvlek och vi sakande inte chanser för att göra mål.

Hur bra är Mjällby 2021 jämfört med 2020-upplagan som kom femma?
– Jag tror att man är någon nivå bättre bakåt och tyvärr rätt så mycket sämre framåt. Truppmässigt är vi sämre på egentligen alla positioner förutom innermittfältet och målvakt. Räknar man då in att man överpresterade en del förra året så tror jag man kommer en rätt bra bit lägre ner i år.

Vilken är den största skillnaden mellan Marcus Lantz och Christian Järdler som huvudtränare?
– Den stora skillnaden är nog strukturen och tydligheten. Det fanns ingen tydlighet och klar bild hur man skulle spela med Lantz. Järdler har en tydlig plan och är extremet noggrann i det taktiska och allt runt där omkring. Man har dessutom ökat sin träningsdos och tränar mer i veckan än förra året. När det gäller spelidé så vill man kunna attackera på flera olika sätt, vara snabbare i kontringar men också kunna spela mer på bollinnehav än vad man gjorde förra året.

Hur är läget i laget?
– Läget är mycket bra, hela truppen är i princip skadefri förutom långtidsskadade Herman Johansson och Jasin Khayat.

Vilken taktik kan vi förvänta oss mot Hammarby?
– Jag tror man fortsätter på samma taktik och laguppställning som matchen mot Varberg. Då blir det en 3-4-2-1. Eventuellt att man tar ut Victor Gustafson och flyttar upp Taylor Silverholt på topp och får en 3-5-2 istället, men min magkänsla säger att det blir samma som sist.

Vilka spelare bör Hammarby se upp med?
– Jacob Bergström såg mycket het ut i premiären. Jag tror verkligen inte att Hammarby måste hålla ett öga på honom. Annars har båda wingbacksen sett pigga ut på försäsongen, Joel Nilsson och Kadir Hodzic.

Hur tror du att det går?
– Jag tror det blir rätt målsnålt. Ska vi säga 1-1?

LÄS MER. Oskar Månsson: Allt vill vinna i längden men få gör vad som krävs