Milos om returen i Maribor: “Det kommer vara Balkanstämning”

I ställning 2-1 bytte Milos Milojevic ut lagkaptenen Darijan Bojanic
mot 17-årige Williot Swedberg.

Delvis för att ge Hammarbys sportsliga ledning lite huvudbry, enligt Milos själv.

Annons

Det var oväntade scener som inledde presskonferensen efter att Hammarby slagit NK Maribor med 3-1. I väntan på att tremålsskytten Astrit Selmani skulle anlända började Hammarbys tränare Milos Milojevic prata på serbiska med den slovenske journalisten Miha Dajcman. Vid ett tillfälle kommenterade Dajcman Hammarbys sponsor Huski Chocolate, vars chokladdrycker stod uppställda på podiet.

Milos Milojevic svarade med att ställa sig upp, greppa tag i en Huskiflaska och slänga den mot Dajcman som tacksamt tog emot.
– Vi är i Sverige nu, här får vi inte dricka så mycket alkohol. Falcon Alkoholfri Arena!, sade Milos glatt på engelska.

– Choklad är det socker i, replikerade Dajcman.

– Nej nej, dricker du den här kan du köra Formel 1 sen, kommenterade Milos och spände bicepsen på skämt. Kolla hur stark jag har blivit. 

Sedan anlände Astrit Selmani och presskonferensen kunde ta vid. 


“Jag ser gladare ut än vad jag är”. Maribortidningen Vecers Miha Dajcman hade diskuterat Stockholms ölpriser med Milos Milojevic på förmiddagen. En stor stark är i genomsnitt fyrtio kronor för dyr, anser slovenen.  

– Jag är missnöjd med målet vi släppte in, sade Milos. Maribors anfallare är ensam mot tre av våra stora spelare och får ändå slå in bollen. Det är inte bra. Aziz är ung. Om han lär sig av det här kanske vi vinner i Slovenien. 

Överlag sade Milos sig vara nöjd med vad han fick se från sitt lag.
– De har lärt sig att de måste spela för laget. Det var hawaiifotboll förut, nu har vi slutat spela som ett pojklag. 

På mittfältet ställde Milos upp med Darijan Bojanic och Mads Fenger. Efteråt hyllar han de bådas insats. 
– Darijan trivs väldigt bra med Akinkunmi Amoo. Jag hoppas väl att alla spelare trivs bra ihop, men med deras samarbete kommer fina bollar mot Astrit Selmani och Gustav Ludwigson. I första och andra halvlek står vi något fel i uppbyggnadsfasen, men vi kommer in i det tack vare mittfältarna. Amoo har en enorm styrka i tempoväxlingarna och Bojanic är lite mer cool på bollen. Sen vill jag inte glömma Fenger heller, han håller den centrala positionen väldigt bra. Han är väldigt bra på tre positioner och det är väldigt nyttigt för oss.

På presskonferensen efter matchen uppgav Maribors tränare Simon Rozman att det var svårt att förbereda sig inför matchen eftersom Hammarby använt tre olika spelsystem i de tre senaste matcherna. 
– Sånt där är inte viktigt för mig, sade Milos. Det är samma principer hela tiden. Astrit är bra på sitt spel, Fenger är bra på sitt spel, Ludwigson är bra på att gå i djupled. Om man vet att Ludwigson är bra i djupled då vill man alltid att han ska gå i djupled. Sedan kan jag formera laget på olika sätt, men det handlar bara om att få maximal utväxling på truppen. Vi är inte så många. 

Mot Maribor bytte Milos Milojevic in fem spelare. Den äldste i kvintetten var 20-åriga Bayéré Loué, övriga tonåringar.
– Jag ville ge ledningen lite huvudvärk, säger Milos efter matchen. De ser att jag byter ut en spelare som Darijan Bojanic mot en 17-åring och får huvudvärk. Jag kanske är galen, men jag tittar inte på ålder eller vad för namn som står på ryggen. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, det spelar roll om du är bra eller dålig. Jag såg Röda Stjärnan mot Kairat igår, den bästa spelaren på planen var 38 år gammal. 

Den slopade bortamålsregeln innebär att Maribors reduceringsmål väger avsevärt lättare inför returen.
– Det kommer vara Balkanstämning i Maribor. En annan fotboll, bollen kommer inte gå att flytta så enkelt som det går här. Om vi åker ner dit och tänker att vi ska försvara 3-1 blir det jättesvårt, säger Milos. Men om vi har en aggressivitet och går in i den matchen som vi gick in i den här blir det annorlunda. Vi behöver inte göra det svårare än det är.