Milos Milojevic om Bojanic: ”Det finns inga nyckelspelare”

Milos Milojevic var nöjd med insatsen i träningsmatchen mot Sirius.
Några nyckelspelare, däremot, vill Hammarbytränaren inte höra talas om.

Annons

13 juni tillträdde Milos Milojevic som huvudtränare för Hammarby. I sin andra match vid rodret ledde 38-åringen Hammarby till seger mot IK Sirius.
– Första halvlek var riktigt bra. Vi hade mycket intentioner, mycket högkvalitativa beslut och vi var farliga framåt. Sirius är ett lag som spelar bra, de gillar att ha mycket boll, så vi var tvungna att försöka stänga ner ytorna bakom backlinjen. Vi lyckas med det i första, killarna visar bra attityd och gör ett bra jobb. Där har jag inget att klaga på. I andra halvlek blir vi lite för passiva. Vi tror att det ska vara enkelt, men ingenting är enkelt i fotboll.

Du nämner passivitet, beror det på trötthet hos spelarna eller på att dina instruktioner fortfarande är nya?
– Mina instruktioner var att jag inte vill se oss spela i två linjer med fem man i varje. Vi hittar inte balansen mellan att vara direkta och att hålla i bollen. Tre-noll är ett bra resultat, det hade jag tagit alla dagar i veckan. Trötthet tror jag inte att det är. Isåfall rör det sig om mental trötthet, killarna är i form nog att spela en och en halv match.

Innan matchen mot Österlen nämnde du att spelarnas fysiska status inte var i nivå efter ledigheten. Hjälptes ni av träningslägret?
– Det hjälpte absolut. Men jag har aldrig gnällt på deras fysiska status, det vore bara barnsligt att stå här och gnälla på den före detta tränaren. Det handlar bara om att 14 dagars ledighet är för mycket. Det är det inte jag som säger, det är vetenskapen, vetenskapen säger att efter fyra dagar förlorar man det mesta av sin fysiska status.

Efter matchen var huvudtränaren nöjd med lagets insats. Individuella spelare vill han däremot inte diskutera.

Darijan Bojanic är, förstås, något av en nyckelspelare för det här Hammarbylaget…
– Det säger du, ja.

Ja.
– Så Darijan är din favoritspelare?

Inte nödvändigtvis.
– För mig är det laget som är nyckelspelaren. Idag kanske du tycker att Darijan ser bra ut, det kanske experterna tycker, men jag är ingen expert, ursäkta. Om vi vinner en massa matcher i rad och Darijan gör poäng, då är jag den första att säga att ja, han är en nyckelspelare, men just nu är laget nyckelspelaren. Vi måste börja göra bra laginsatser. Innan dess vill jag inte prata om nyckelspelare.

Mot Österlens FF spelade Hammarby en lågintensiv match, som man lyckades vinna tack vare ett mål från Bayéré Loué på stopptid.
– Det var en dålig plan, säger Milos Milojevic. Vi gör inte mål tillräckligt fort och då får Österlen energi medan vi blir frustrerade. Man förväntar sig vinna såna matcher med tre, fyra, eller fem mål. Så enkelt är det inte, alla spelar fotboll och om man inte öppnar upp sämre motstånd ger man dem energi.
– Men som jag sa, jag får mer svar efter varje träning, varje dag får jag veta om jag har rätt eller fel. Nu har jag till 80 % en bra bild av laget, när Allsvenskan börjar kommer saker bli tydligare.

Är det något särskilt ni behöver jobba på mot Halmstad?
–  Klart vi måste jobba. Vi måste jobba på att försvara två mot två-lägen på kanterna och beslutsfattande i sista tredjedelen. Normala saker.