Marti Cifuentes: ”De här två matcherna kan hjälpa laget växa”

Hammarbys kvalspel i Europa blev kortare än önskat.

Nu hoppas Marti Cifuentes att Twenteförlusterna sporrar laget att höja sig i seriespelet.

Annons

Det blev ett bittert avslut på Hammarbys Europaäventyr. I minut 115 hade Hammarby ledningen, vilket hade tagit matchen till straffar, men då kom kvitteringsmålet. Orättvist var det inte sett till spelet, men likafullt tufft för ett Hammarby som gjort en bra insats.

– Vi var väldigt nära att lyckas. Vi utförde matchplanen väl och presterade fantastiskt, vi var väldigt nära. När man är så nära och inte lyckas är man förstås besviken, men vi kan sätta stort pris på den här insatsen, för vi spelar på väldigt hög nivå. Vi skapar tillräckligt med chanser för att ta oss vidare och man kan aldrig vara nöjd när man förlorar en match, men vi kan vara stolta för prestationen, stämningen, kopplingen till supportrarna och hur spelarna spelade, säger Marti Cifuentes.

Hammarbys tränare var synligt besviken på presskonferensen, men beskrev också förlusten som en läropeng för ett ungt lag. Hammarby kan lära sig mycket av förlusten, menade Marti Cifuentes.

– När man har en idé, jobbar efter den och klubben är enad i att försöka uppnå något, då når man oftast framgång till slut. Idag är vi besvikna för vi gick inte vidare, vilket var målet. Samtidigt säger jag som jag sagt hela säsongen, att killarna i laget har stor potential, men att vi måste vara ödmjuka och förstå att vi har mycket att förbättra, säger Marti Cifuentes.

Fick du önskad effekt på bytena Rafferty och Mikkelsen in för Sadiku och Karlsson?
– Spelarna som gick av var väldigt, väldigt trötta. Det var viktigt för oss att ha spelare på plan som kunde hålla ut i en eventuell straffläggning. Båda två hade gjort topprestationer, men som tränare vill man ibland chansa och få in lite friska ben.

Förlusten innebär att Hammarby får rikta fokus igen mot Allsvenskan och svenska cupen. Marti Cifuentes hoppas på en resultatmässig uppryckning, med start i nästa match mot Elfsborg.

– Som jag sa till killarna: det är tolv matcher kvar i Allsvenskan, åtta av dem på hemmaplan och en i cupen. Så jag tror verkligen att vi ska fortsätta trycka på, bli bättre varje dag, varje träning. För mig är de här upplevelserna något som kan hjälpa laget växa, säger Marti Cifuentes.