Mållöst i omstarten – Hammarby kryssade borta mot Gais

Sju gula kort, men inga gjorda mål.

Borta mot Gais tog Hammarby säsongens första kryss.

Annons

Ett utsålt Gamla Ullevi borgade för fin inramning i den allsvenska omstarten, när Gais tog emot Hammarby. Bortalaget kom med över 6000 supportrar, som dominerade ljudkulissen (åtminstone genom Max-sändningen).

I 36:e minuten dribblade Bazoumana Touré förbi August Wängberg och sköt in ett inlägg som Robin Frej slog tätt utanför stolpen. Fler heta chanserna var det dock inte i första halvlek, där hela fyra gula kort delades ut. Överlag var det en intensiv matchbild med hårda dueller.

– Tuff match, väldigt tuffa dueller. Det är deras sätt att spela, vi vill hålla bollen och föra spelet, sa Nahir Besara som själv blev
nedsparkad till Max.

Men i andra halvlek var det Gais som var hetast i offensiven. Riktigt farligt blev det i 63:e, när först Lucas Hedlund lyckades styra ett inlägg mot buren och sedan Mervan Celik testade Oliver Dovin med en nick från nära håll, men Hammarbys målvakt stod för två klassräddningar.

Hammarby kom tillbaka i sista kvarten, men hade svårt att spela igenom hemmalagets väldrillade och aggressiva försvarsspel. Det sista som hände var att Tesfaldet Tekie fällde Alexander Ahl Holmström i eget straffområde, men domare Victor Wolf friade. Därmed har Hammarby tagit årets första kryss i Allsvenskan.