Maic Sema: ”Kul för supportrarna att uppleva dagens Hammarby”

I dagens lucka hittar vi Maic Sema.
Den kvicke yttern blev en publikfavorit i Bajen trots att klubben hade det kämpigt under Semas tid.

Namn: Maic Sema
Ålder: 31 år
Spelade i Hammarby: 2008-2011
Position: Offensiv mittfältare

Var bor du?

– I Norrköping.

Familj?

– Jag har en flickvän.

Vad gör du?

– Spelar fortfarande fotboll, i IFK Norrköping, och möter fortfarande Hammarby.

Är det speciellt?

– Ja, fast än det var länge sedan jag var i klubben så känns det fortfarande speciellt för mig. I och med att det var min första professionella klubb.

Vilken roll spelar fotbollen i ditt liv?

– En stor roll och den har gjort det väldigt länge. Jag kommer ifrån en fotbollsfamilj där både jag om min lillebror (Ken Sema i Udinese) spelar aktivt. Pappa spelade också. Man märker alltid när man har semester eller är skadad hur mycket man saknar fotbollen och hur mycket den betyder i ens liv.

Vad har du för andra hobbies?

– Jag gillar mycket, sport i stort. Jag kollar på mycket sport, annars är jag en väldigt lugn kille som umgås med min familj och vänner. Jag har även börjat att läsa lite böcker nu på senare tid.

Annons

Vilket är ditt bästa minne från karriären?

– Om jag tänker på Hammarby så är det ett minne som både jag och många supportrar känner till. Det är oftast det jag får höra när jag träffar Hammarby supportrar. Det är hemmapremiären 2011 mot Landskrona när jag kom in och gjorde två mål så att vi vann matchen. Det var världens drag på Söderstadion och när man som fotbollsspelare får se glädjen i supportrarnas ögon så är det speciellt.

Vilket är ditt värsta minne?

– Att åka ur en serie, det är inte roligt. Det måste vara det. Jag åkte ur med Hammarby 2009 och även med Sylvia 2007 ur Superettan.

Vilket är ditt märkligaste minne?

– Ingenting som jag kan komma på faktiskt.

Vem är den bästa lagkamraten som du har haft?

– Jag har haft väldigt många bra lagkamrater och jag har väldigt enkelt att anpassa mig. Petter Andersson stack ut fotbollsmässigt. Vi hann inte spela så jättemycket tillsammans, men han var fantastisk. Charlie Davies var fantastiskt bra också.

Vad tycker du om dagens Hammarby?

– De är riktigt bra. På min tid så var klubben jättestor och Söderstadion var alltid fylld, men idag är Hammarby en mycket större klubb. Man märker att klubben går framåt hela tiden. När jag spelade utomlands följde jag alltid Bajen, och när var hemma var jag alltid på matcherna på Söderstadion. Det är kul för supportrarna att de får uppleva ett Hammarby som det är i dag.

Vad önskar du dig i julklapp?

– Jag brukar alltid säga att julklappar är för barn och jag önskar mig aldrig någon. Men om det är någonting som jag önskar mig till kommande säsong så är det att jag får vara skadefri.

Foto: Bildbyrån