Ludwigson om kontringarna: ”Det är en detalj som vi måste ha”

I min krönika om vad Hammarbys problem är skrev jag att Gustav Ludwigson inte har kommit till sin rätt i Martí Cifuentes spelsätt.

Det gjorde han idag.

Hans två kontringsmål påminde alla om hur farlig han är när han har gräs att springa på.

Annons
Gameinsight desktop image

Inför Hammarby-Elfsborg var det lätt att se framför sig ett hemmalag som rullade mycket boll och ett bortalag som blixtrade till i livsfarliga kontringar. Det visade sig vara en bild som bara stämde till hälften.

Bajen rullade förvisso mycket boll – men de blixtrade också till i kontringar på bästa Elfsborgsvis. Två gånger om kontrade man snabbt och effektivt, två gånger om fanns Gustav Ludwigson längst fram och sköt bollen i mål.

Djupledsspecialisten trivdes som fisken i vattnet bakom gästernas backlinje och tvekade inte när han fick chansen att avsluta. I Discoverys sändning hade han följande att säga om sina mål:
– Två bra kontringar. De bjuder på mycket ytor bakom. Det är någonting vi har varit dåliga på att utnyttja innan. Vi straffar dem där idag och det är en detalj som vi måste ha, även om vi är bra på att rulla boll runt deras straffområde också.

Det första målet i 3-0-segern gjorde Abdelrahman Saidi. Ludwigson var imponerad av sin nya lagkamrats debut.
– Han gör en superbra match. Trygg med bollen men vågar samtidigt utmana och göra sin gubbe hela tiden. Det är inte alla som vågar det när man kommer hit och spelar för första gången, med den pressen på axlarna.

Han var även nöjd med Hammarbys andra halvlek, där man lyckades kontrollera matchen på ett effektivt sätt.
– Jäkligt skönt att vi spelar av matchen så bra som vi gör. Vi är påslagna hela vägen och gör det jobbigt för dem.