Ludwigson efter segern: “Mycket som behöver bli bättre”

Hammarby besegrade ett bra Mjällby med 2-0.
Efter matchen var målskytten Gustav Ludwigson missnöjd med spelet.
– Vi borde egentligen kunna utnyttja ytorna lite bättre, säger 27-åringen till Discovery.

Akinkunmi Amoo och Gustav Ludwigson låg bakom målen när Hammarby besegrade Mjällby i hemmapremiären. Mjällby hade flera bra lägen och den sistnämnde målskytten var smått missnöjd efter matchen.
– Det hackar lite och det blir lite för många målchanser. Det är jäkligt starkt att hålla nollan och göra två framåt, det är det vi får ta med oss, säger han.

I den andra halvleken jagade Mjällby kvittering och senare en reducering vilket gjorde att Hammarby fick större ytor att kontra i. Anfallaren var heller inte nöjd med hur hemmalaget löste den utmaningen.
– Det blir lite mer ytor och vi borde egentligen utnyttja dem lite bättre, vara modigare modigare och ta fram bollen. I första stod de i en fembackslinje och vi fick inte hål på dem. Vi ska bli bättre på att utnyttja ytorna.

Nästa helg väntar ett derby mot rivalerna AIK och 27-åringen tycker att det finns utrymme för en del förbättringar.
– Det är mycket som behöver bli bättre. Det här var första matchen som vi har pigga ben i. Innan har vi mest fått jobba med försvarsspelet och legat på gränsen hela tiden. Härifrån kommer vi jobba mycket på vårt eget spel.

I samband med målet åkte Ludwigson på en smäll och fick lämna planen strax därefter.
– Det är lugnt men det var i samband med målet. När adrenalinet försvann och jag hade jublat lite gick det inte att stå på benet. Vi får se vad det är, säger han.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Tre poäng för Hammarby i hemmapremiären – betyg i Bajen