Så mycket får Bajen får Adjei: ”Största försäljningen någonsin”

65 miljoner kronor plus bonusar.
Nathaniel Adjei är klar för Lorient i Bajens största affär till dags dato.

Annons

Efter många om och med blev det på lördagen till sist klart att Nathaniel Adjei går till Lorient. Den franska klubben valde att utnyttja köpoptionen som enligt Fotboll Sthlm uppgifter ligger på 65 miljoner kronor. Samma summa har Expressen sedan tidigare rapporterat om.

Utöver köpesumman kan bonusar slå in, vilket kan ge Bajen drygt 15 miljoner till.
– För mig är Adjeis resa lite av facit för hur vi jobbar. Scouting i Afrika, lån med option för att minimera risk och öka sannolikheten för en bra rekrytering, speltid och utveckling i HTFF för att sedan ha tålamod och lita på processen i A-laget. Det resulterar i det här fallet att Hammarby gör sin största försäljning någonsin. Jag lyfter på hatten för “Nat” och hela Hammarby Fotbolls organisation, säger Mikael Hjelmberg i en kommentar.

Sportchefen fortsätter:
– Vi är väldigt glada och stolta över att ha haft Adjei hos oss och att ha varit en del i att utveckla honom till den kvalitetsförsvarare han nu har vuxit ut till. Det visar återigen att vi har en väldigt stark och välfungerande utvecklingsmiljö, både fotbollsmässigt och socialt, som stärker Hammarby såväl sportsligt som ekonomiskt, säger Mikael Hjelmberg.