Loret Sadiku: ”Vi spelar en fotboll där allt måste vara perfekt”

Enligt Loret Sadiku kräver Hammarbys spelmodell perfektion från första till sista sparken.

Inför det avgörande mötet mot Kalmar vill veteranen se att Hammarby “går ut och kör”.

Annons

De senaste matcherna har varit missräkningar för Hammarbys del. Hemma mot IK Sirius kryssade laget efter ett misslyckat uppspel, borta mot Elfsborg släppte man in det avgörande målet på övertid. Därmed är guldchansen borta och Loret Sadiku besviken.
– Vi gör en jämn match mot Elfsborg och förtjänar minst ett oavgjort, säger mittfältsveteranen. I andra halvlek är vi på deras planhalva nästan hela tiden. Elfsborg är ett bra lag, men vi förtjänade att vinna.

Är det skärpan som saknas? 
– Nej, det tycker jag inte. Det är svårt att peka på en enskild grej. Vi skapar, vi gör rätt mycket rätt. Men vi spelar en typ av fotboll som är svår, där man måste göra perfekta grejer hela tiden. Det är svårt att säga exakt vad som inte funkar. Vi måste bli bättre på allting.

Vad tänker du på när du säger att ni måste göra perfekta grejer? 
– Vi spelar ju upp från backlinjen. Då måste det vara perfekt från backlinjen, till mittfältet, ända in i deras straffområde. Det är väl det. Vi måste bli bättre på att skapa lägen.

Vill du fortfarande spela så?
– Såklart. Jag tror alla spelare vill spela så. Det gäller bara att tro på idén och bli ännu bättre så kommer allt att lösa sig.

Matchen mot Kalmar ser ut att bli något av ett ångestmöte för Hammarbys del. Vinner laget är en Europaplats i praktiken säkrad, men vid förlust kliver Kalmar om Hammarby inför sista omgången.
– Vi ska ut och köra, säger Loret Sadiku. I nästan alla våra matcher har vi varit bättre än motståndarna. Vi ska köra som vi gjort tidigare, inte övertänka.

Hur tror du säsongen slutar?
– Svårt att spekulera. Vi vill vinna fotbollsmatcher, tabellmässigt spelar det ingen roll. Om det är guld, tvåa, trea eller fyra, vi vill vinna alla matcher. Men det är klart, det är en Europaplats på spel. Vi ska ut och köra så löser det sig.