Loret Sadiku deppar efter 1-1: ”Kom till Hammarby för att vinna”

Hammarby har inte vunnit på bortaplan i Allsvenskan.
Efter 1-1 mot IFK Göteborg räknar Loret Sadiku bort guldchansen.

Annons

Hammarbys facit på bortaplan i år är mörk läsning. På fem matcher har det bara blivit en poäng. Den kom igår när Blåvitt kvitterade i den 87:e minuten i en märklig tillställning där Hammarby spelade med tio man den sista halvtimmen.

Ledningsmålet för Bajen gjordes av Loret Sadiku, hans första i den grönvita tröjan, men det var inget som gladde honom efteråt.
– Guldet är till hundra procent är borta. Det är bara så. Malmö har gjort det otroligt bra och Häcken också. Det är klubbarna som tävlar om det. Tyvärr, säger Sadiku till Sportbladet.
– Vi kan snacka om att vi har haft ett tufft schema, men nu mötte vi Göteborg som nästan ligger sist och vi vinner inte. Vi kan inte skylla på schemat.

Sadiku vill inte komma med några andra bortförklaringar heller.

– Alltså jag kom till Hammarby för att vinna… så det här är segt. Vi är ett nytt lag men kan inte skylla på det heller. Vi måste börja vinna matcher, vi måste bara göra det. Även om vi blir en man mindre som mot Göteborg. Men det är svårt när vi ligger där vi ligger och en del tunga prestationer har gjort att självförtroendet inte är så bra.

Hammarby ligger på tiondeplats med elva poäng efter nio omgångar.