Linus Hallenius: ”Där var jag nära att sluta med fotbollen”

I lucka fyra av vår julkalender hittar vi Linus Hallenius, anfallaren som gjorde succé under sin första sejour i Hammarby, men som inte hade samma lycka under den andra.

Annons

Namn: Linus Hallenius
Ålder: 30 år
Spelade i Hammarby: 2009-2010 & 2014-2015
Position: Anfallare

Var bor du?

– På Cypern, i Nicosia.

Familj?

– Fru och två pojkar.

Vad gör du?

– Jag spelar fotboll fortfarande i APOEL FC i Cypern.

Vilken roll spelar fotbollen i ditt liv?

– Det är ju anledningen till att vi bor här nere på Cypern. Den styr och ställer väl än så länge även fast man försöker se till så att barnen har det bra och att man tar hand om sin familj.

Vad har du för andra hobbies?

– Det känns som att det var länge sedan man gjorde någonting själv. Det mesta går ut på att leka med barnen, men det tycker jag också är kul. De har blivit så pass stora så de kan spela fotboll, leka kurragömma och spela spel och så vidare. Så alla mina hobbies är sånt som jag ändå tycker är kul att göra med mina barn.

Vilket är ditt bästa minne från karriären?

– Det är svårt att ta ut ett speciellt minne. Men om det ska vara kopplat till min tid i Bajen så är det nog första målet som jag gjorde 2010 i hemmapremiären.

Annons

Vilket är ditt värsta minne?

– Jag har haft en del tyngre perioder, men jag tycker ändå att jag har tagit mig igenom dem på ett bra sätt. Jag försöker att inte tänka så mycket på det som har varit.

Vilket är ditt märkligaste minne?

– Hur konstig fotboll är och att det svänger väldigt snabbt åt båda håll. Det känns som att jag fick någon sorts återuppståndelse efter det riktiga pissåret i Helsingborg 2016 där var jag nära att sluta med fotboll. Sedan hade jag några bättre säsonger i Sundsvall och så har jag blivit proffs igen här i Cypern och ska spela slutspel i Europa League. Det är väl häftigt?

Vem är den bästa lagkamraten som du har haft?

– Jag har fått väldigt många riktigt fina kompisar så det känns konstigt att nämna en. Jag hade äran att få vara lagkapten i slutet i Sundsvall och de som har inspirerat mig till hur man ska vara som kapten är väl dels Kennedy Bakircioglü från Bajen och Tommy Naurin i Sundsvall.

Vad tycker du om dagens Hammarby?

– Jag brukar titta väldigt mycket på Allsvenskan och jag följer mina gamla lag. Det är roligt att ha sett dem i år, häftigt att göra så många mål och slå rekord. Det var overkligt på en del hemmamatcher med så många chanser och mål. Det ska bli kul att se om de kan gå hela vägen nästa år.

Vad önskar du dig i julklapp?

– Det står ingenting speciellt på önskelistan. Jag önskar mig bara att det ska bli roligt och trevligt för barnen, jag tycker det är deras högtid. Men det tror jag, julklappar och lite julmust och god mat räcker nog långt för barn.

Foto: Bildbyrån