Lindström tvivlar på Rodic: ”Ett stort jävla frågetecken”

Hammarby har siktet inställt på en minst lika lyckad allsvensk säsong som i fjol.
Den förre Helsingborgs-mittfältaren Mattias Lindström tror att chanserna blir större om Vladmir Rodic hålls utanför startelvan.
– Jag hade inte velat ha honom i mitt lag, säger Lindström i NordicBets podcast Ljugarbänken.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Förra sommaren värvade Hammarby in den tidigare Malmö FF-mittfältaren Vladimir Rodic från danska Silkeborg och under hösten blixtrade montenegrinen stundtals till och gjorde totalt tre mål på 14 allsvenska matcher.

Till den här säsongen har dock konkurrensen ökat ytterligare på Bajen-mittfältet i och med värvningar av spelare som Darijan Bojanic och Alexander Kacaniklic. Något som nu får den tidigare allsvenske mittfältaren, Mattias Lindström, att slå fast att Rodic borde hållas borta från en Bajen-elva.
– Jag har Vladimir Rodic som ett stort jävla frågetecken. Världens största frågetecken. Jag ska inte basera för mycket på cupspelet, men jag tycker att han visar dåliga tendenser som lagspelare och som karaktärsspelare. Jag ser ingenting som jag hade velat ha som tränare, säger Lindström i NordicBets podcast Ljugarbänken och fortsätter:
– Han var i Danmark, i Silkeborg och i Randers, och han gjort sex mål i Silkeborg och ett i Randers. Som jag ser det så kommer han inte att vara en startspelare för Hammarby och det är ett stort frågetecken för mig eftersom jag inte tycker att det är en spelare som… Jag hade inte velat ha honom i mitt lag.

Annons

Lindström menar vidare att även om Rodic lönekuvert och status antyder att han kanske rentav borde vara en nyckelspelare i laget så kommer laget troligtvis att fungera bättre utan honom på planen.
– De flesta av Hammarbys värvningar är spelare som lönemässigt är värvade för att spela, men nu är det så att det är hård konkurrens. Det är klart att det inte är en dålig fotbollsspelare. Det är inte så jag menar, men jag tror att de blir bättre utan honom på planen. Jag tror att de som kommer att spela istället för honom kommer att vara bättre än honom. Han är värvad som en stjärnspelare och en startspelare, men jag tror inte att han kommer att vara det. Därför blir han ett stort frågetecken, säger han.

Vidare i diskussionen flikar poddkollegan, tillika den tidigare Elfsborgsanfallaren, Lasse Nilsson in att såväl Rodic som lagkompisen Nikola Djurdjic har givit sken av vissa attitydproblem under försäsongen och att det kan vara ett framtida problem för Hammarby.
– Jag gillar Stefan Billborn och jag tror att han har koll på det. Han verkar vara bra i sina uttalanden och han verkar vara hård, men rättvis. Jag tycker att han är kunnig och jag tror inte att han kommer att tappa gruppen, säger Lindström och får svar av Lasse Nilsson:
– Jag menar bara att om du har två stycken stjärnspelare som tycks vara missnöjda så kan det vara ett rejält minus.

FOTO: Bildbyrån