Lindström tror på Hammarby: ”Håller dem som topp-tre”

Hammarby radar upp segrar och ligger på tredjeplats i Allsvenskan.
Den placeringen kommer hålla i sig till säsongsslut – enligt Mattias Lindström i NordicBets podcast Ljugarbänken.
– Jag håller fortfarande Hammarby som topp tre. Så AIK, Djurgården eller Malmö kommer halka ner på en fjärdeplats när tabellen är slut, säger han i podcasten.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Hammarby tog sin första seger på gräs i årets allsvenska när man besegrade Falkenberg borta med 2-0. Båda målen gjorde Darijan Bojanic, som fick en del hjälp av Hampus Nilsson i Falkenbergsmålet som släppte det första mellan benen och det andra på en indirekt frispark.

Men Hampus Nilsson bör inte lastas alltför mycket enligt Mattias Lindström i NordicBets podcast Ljugarbänken.
– Du har krav på dig som en allsvensk målvakt. Hampus har tillsammans med Falkenberg haft det tufft och har gjort en del bra matcher och en del sämre. Men som målvakt är du utsatt och när du gör misstag så syns och hörs det på ett helt annat sätt, säger han.

Trots tre poäng och en ny hållen nolla blev det ändå oro i Bajen-lägret när lagets kanske hetaste spelare Alexander Kacaniklic blev utbytt med lårskada.
– Det såg inte bra ut, säger Mårthen Bergman i podcasten.
– Nej, men det känns som att när du är i absolut toppform och känner att allting stämmer. Det är precis då dem där muskelskadorna kommer för att du pushar kroppen precis till max. Tyvärr för honom och för många andra blir det då lite för mycket, säger Lasse Nilsson.

Trots en förmodad muskelskada tror inte Mattias Lindström att Kacaniklic blir borta så länge.
– Han spelade inte vidare men jag tror inte att det är allvarligt. Jag tror inte att han spelar mot Norrköping men jag tror inte att det är en skada på fyra till fem veckor. Han spelar mot Göteborg hemma om två veckor, det tror jag, säger han.

Hammarbys seger innebär att man klev upp och förbi Malmö på tredjeplatsen. Nu ligger samtliga Stockholmslag topp tre i Allsvenskan och Mattias Lindström tycker att guldstriden är hetare än på länge.
– Jag skulle vilja vidhålla att det här är kan bli den bästa avslutningen på Allsvenskan på många, många år. Men det är just för att det är flera lag inblandade. Djurgården, AIK, Hammarby och Malmö. Jag tror inte att Häcken, Göteborg eller Norrköping håller. Jag håller fortfarande Hammarby som topp tre. Så AIK, Djurgården eller Malmö kommer halka ner på en fjärdeplats när tabellen är slut, säger han.

FOTO: Bildbyrån