Lindström förstår frustrationen: ”Vi spelar inte badminton”

Hammarby tappade en 2-0-ledning till 2-2 inom loppet av tio minuter borta mot Kalmar.
Till grund för upphämtningen låg en tveksamt dömd straff – och Mattias Lindström och Lasse Nilsson är inte imponerade över domarinsatsen.
– Det är kanske lite kroppskontakt men vi spelar inte badminton, säger Lindström i NordicBets podcast Ljugarbänken.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Hammarby fick ett surt slut på sin fina trend med fyra raka vinster. De grönvita mötte Kalmar på Guldfågeln arena och tog ledningen med både 1-0 och 2-0 innan Kalmar kom tillbaka. Men samtalsämnet efter matchen handlade om Victor Wolfs insats som domare. Först visade delade han upp det röda kortet till Bajens målvakt Davor Blazevic efter en vansinnig utrusning. Sedan pekade han på straffpunkten när Kalmars Maxwell föll till marken till synes enkelt – och i NordicBets podcast Ljugarbänken är Mattias Lindström kritisk mot Wolf.

– Han var dålig. För det första är det utvisning på Blazevic för han kommer så jäkla tufft in i den duellen. Den situationen tycker jag inte är något att diskutera, där tycker jag att domaren gör rätt. Men straffen är ju ännu en gång ett horribelt beslut. Jag tycker Kacaniklic försvarar bra, han styr ju honom och täcker med kroppen och sen halkar eller trillar Maxwell. Det är kanske lite kroppskontakt men vi spelar inte badminton, säger den förre Helsingborgsspelaren.

Poddkollegan Lasse Nilsson håller med:
– Jag tycker att det är bra försvarsspel och om det är någon som ska ha frispark så är det Kacaniklic, säger Lindström. Det är lite som i basket med offensive foul. Kacaniklic har ju tagit den ytan mycket tidigare, han har ju läst sönder Maxwell. Sedan väljer han att springa rakt in i Kacaniklic och dessutom faller han ju innan kontakten.

Efter matchen kritiserade både Hammarbys sportchef Jesper Jansson och tränare Stefan Billborn domaren Victor Wolfs domslut. I Ljugarbänken instämmer Mattias Lindström och Lasse Nilsson med Jansson och Billborn.
– Domare kan vara dåliga, precis som spelare kan vara dåliga, det är inget konstigt. Däremot tycker jag att man gör rätt som går ut och kritiserar domarna. Är man med i leken får man leken tåla. Man kan inte skylla förluster på domare men man kan kritisera domare när de är dåliga och berömma dem när de är bra. I det här fallet tycker jag att han står så jävla bra placerad vid straffsituationen så han ska inte missa det. Han ser situationen och bedömer och tycker att det är straff. Det är dåligt gjort, tycker Lindström.

– Det jag tycker att man ser är en osäkerhet hos den här domaren. Han har inte riktigt bestämt sig vilken nivå han ska hålla. Det är någon riktigt tuff tackling på Djurdjic som är en eftersläng. Hade domaren satt tonen direkt var nivån ska ligga och hållit den så kan man tycka att det kanske inte var helt rätt men då hade domaren i alla fall varit konsekvent. Nu blir det att ena situationen är för tuff, nästa tar han för lätt på och då blir det också en irritation hos spelarna. Då börjar man jämföra med situationerna innan. Men just när han inte är konsekvent i bedömningen så blir det extra irriterat, säger Nilsson.

FOTO: Bildbyrån