Lasse Nilsson sågar Widgrens agerande: ”Helt odugligt”

ANNONS. Hammarby tog en poäng i måndagens hemmamöte med IFK Norrköping efter båda lagen bjudit på en rejält svängig tillställning. Hemmalagets försvarsarbete vid gästernas 1-1-kvittering lämnade dock en hel del i övrigt att önska.
– Det är ett fantastiskt förarbete av Jordan Larsson, men det är också ett helt odugligt försvarsspel, säger Lasse Nilsson i NordicBets podcast Ljugarbänken.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Måndagskvällens stormöte på Tele2 Arena bjöd på underhållning och publikfrieri på en nivå som Allsvenskan kanske inte har sett hittills i år och målchanserna avlöste varandra. Tillslut fick dock Hammarby och IFK Norrköping dela på poängen och det bland annat efter att gästernas Jordan Larsson svarat för ett “Kurre Hamrinskt” förarbete till Christoffer Nymans 1-1-mål. En delikatess som samtidigt inte visade hemmalagets försvarsspel från dess bästa sida.
– Det är ett fantastiskt förarbete av Jordan, men det är också ett helt odugligt försvarsspel. Jag ska inte förringa Jordans insats, han gör det bra, men man undrar ju vad gör Widgren och vad håller de på med? säger den tidigare Elfsborgsanfallaren Lasse Nilsson i NordicBets podcast Ljugarbänken och får medhåll av poddkollegan Mattias Lindström, tidigare mittfältare i bland annat Helsingborgs IF:
– Det är klart att det är snyggt gjort, men det är inte bara positivt. Det finns dåliga grejer där också, säger han.

Annons

Samma mål bjöd även på ytterligare en dråplig situation då Bajen-försvararen Mats Solheim föll ihop samtidigt som Nymans skott passerade honom.
– Jag har sett ett par klipp på det där nu och det ser ju ut som att han blir skjuten av en sniper (skratt). När bollen går in så kastar han sig efteråt. Det ser ut som att han försöker filma eller någonting. Det såg fantastiskt roligt ut, skrattar Nilsson.
Duon anser i stora drag att Hammarby var det aningen bättre laget i matchen och offensivt tycks laget fungera väl. Frågan är nu bara vad som händer defensivt till helgens derby mot bittra rivalerna AIK. Det börjar nämligen bli en väldigt lång frånvarolista för Bajen.
– Nu har ju Hammarby ännu större problem försvarsmässigt inför derbyt.  Fenger är antagligen out, Fällman är out och Solheim är tveksam. Dessutom är Odilon avstängd och på tal om det. Jäklar vad han spelar tufft alltså. Han är så oslipad så att många av de här miljonerna som de (belgiska Club Brügge) köpt honom för kommer de få lägga på att slipa till honom, säger Lindström innan Nilsson fyller i:
– De får ta fram en ordentlig slip för att få ordning på honom, men jag tycker ändå att han har spelat upp sig under den senaste månaden.

FOTO: Bildbyrån