Lasse Nilsson hyllar Tankovic: ”En av Allsvenskans bästa spelare”

Bajen har ryckt upp sig och är åter med i titelracet i den jämnaste Allsvenskan på länge.
I Nordicbets podcast Ljugarbänken lyfts en spelare fram som den starkast lysande stjärnan.

– Jag tycker att Tankovic har varit en av Allsvenskans bästa spelare så här långt, säger Lasse Nilsson.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Hammarby har på kort tid gått från att vara krisstämplade till att återigen ses som titelkandidater. Derbysegern mot Djurgården följdes upp av en övertygande seger borta i Örebro, även om det blev nerv på slutet. Mycket kan tillskrivas Bajens anfallare som skapat fler målchanser än något annat lag den här säsongen. Och en spelare som varit bättre än övriga är 24-årige Muamer Tankovic.
– Jag tycker att Tankovic har varit en av Allsvenskans bästa spelare så här långt. Han har alla kvaliteter, han har tekniken, han har farten och nu har han dessutom hamnat rätt i spelsystemet. Jag är jätteimponerad, jag tycker han har varit grym, säger Lasse Nilsson i Ljugarbänken.

Annons

“Mujo” har den här säsongen svarat för två mål och två assist från sin plats på mittfältet men har haft bud på betydligt mer. Efter 3-2-segern i Örebro berättade han i en Cmore-intervju att han blev helt ställd av hur stora ytor han fick i matchen. Fortsätter andra lag bjuda Hammarby på sådana ytor kommer de bli straffade av Bajens offensiva stjärnor, tror den tidigare HIF-spelaren Mattias Lindström.
– Hammarby kommer bli bäst i Stockholm. De har offensiva enorma kvaliteter. Darijan med sin passningsfot, Tankovic, Kjartansson, Djurdjic och Khalili som har vaknat från ingenstans. De offensiva kvaliteterna är just nu bäst i Allsvenskan, säger Lindström.

FOTO: Bildbyrån