Kryss efter kaosmatch – Hammarby tappade segern i slutminuterna

Rött kort, minst en missad straff och en märklig målvaktstavla.

Det var händelserikt på Gamla Ullevi i eftermiddag – där Bajen tappade ledningen i slutminuterna.

Resultat: 1-1.

Annons

Hammarby har forfarande inte vunnit på bortaplan i årets serie. Ikväll blev det oavgjort, 1-1, efter en svettig tillställning mot IFK Göteborg på bortaplan.

Spelmässigt var matchen ingen höjdare, men dramatiken gick inte att klaga på. Det började med att domaren missade årets klaraste straff då Edvin Kurtulus tog upp bollen – i tron att laget fått inspark – med händerna. Hammarby tog sedan ledningen genom Loret Sadiku som nickade från nära håll. Avslutet var dock klent och Pontus Dahlberg borde ha tagit bollen, men den gick in mellan händerna på Blåvitt-keepern.

I slutet av första halvlek tvingades Oliver Dovin byta sedan han fått en huvudskada, och ersättaren Davor Blazevic hamnade i hetluften efter paus då han räddade ett Marcus Berg-avslut från nära håll. IFK Göteborg hade också två staffsituationer i andra halvlek. Den första av dem blev omdiskuterad, för den gav å enda sidan bara frispark när Kurtulus rev ner Berg på gränsen till straffområdet. Å den andra sidan fick Kurtulus syna sitt andra gula kort vid situationen och blev utvisad med en knapp halvtimme kvar av matchen. Dessutom visade repriserna hur Berg drog i Kurtulus tröja innan duellen som domaren reagerade på.

Hammarby försvarade sin ledning med näbbar och klor under resten av matchen. Vid ett par tillfällen var Blåvitt nära att få in kvitteringen innan det sist smällde till då Berg – som blev fälld av Joel Nilsson – förvaltade en straff på ett säkert sätt. Klockan stod då på 86 minuter och resterande tid, inklusive sju minuters tillägg, bestod till största delen av IFK Göteborg-press.

Krysset för Hammarby innebär att laget tagit elva poäng på nio matcher, vilket ger en beskedlig tiondeplats.