Kindlund markerar mot supportrar: “Otroligt besviken”

Hammarby har öppnat den allsvenska säsongen sämre än förväntat.
Då har enskilda spelare fått utstå hårda ord från supporterhåll.
– Det är inte så många supportrar, men jag förväntar mig mer av folk, säger Henrik Kindlund i podcasten Just Idag!

Annons

Hammarby gick in i den allsvenska säsongen med stora förväntningar, och från supporterhåll såg man framför sig guldstrid från start. Men så har inte blivit fallet, och den svaga säsongsinledningen har väckt mycket irritation.

Klubbens vd Henrik Kindlund pratar om inledningen på Allsvenskan i Hammarbys egna podcast Just Idag – och ställer sig bland annat kritisk till hur vissa supportrar behandlat enskilda spelare efter den tunga starten.
– Det är klart att vi inte ska ligga åtta, och jag har all förståelse i världen för att folk blir frustrerade. Med det sagt kan jag tycka att det finns gränser för hur man kan uttrycka sig, framförallt mot enskilda spelare, säger Henrik Kindlund i Just idag!
– Där får jag vara ärlig och säga att jag är otroligt besviken på hur en del av våra supportrar har agerat under sommaren. Att de ger sig på mig eller tränare, jag har inga problem med det alls, men däremot att man går så hårt på ett par av spelarna. Det är inte okej. Det är inte så många supportrar, men jag förväntar mig mer av folk där. Så lågt får man inte sjunka.

Efter 15 poäng på elva omgångar har Hammarby halkat efter i toppstriden, och har nio poäng upp till serieledande IFK Norrköping inför söndagens match borta mot bottenlaget Helsingborgs IF.

Foto: Bildbyrån

Annons