Kennedy om det vilda ölfirandet: ”Det var bara att svepa!”

Att Kennedy Bakircioglü kan skjuta frisparkar är vida känt.
Nu vet vi också att han är en mästare på att häva öl.
– Allt klickade, så jag fick hälla i mig det där lilla som var kvar, säger Bajenikonen efter sin spektakulära målgest.

Annons

Klockan hade tickat upp till minut 78 när Kennedy Bakicioglu la upp bollen för högerfoten. Från 29 meter skickade han upp bollen i krysset till 3-0 mot IFK Göteborg. Ett drömmål naturligtvis, men scenerna efteråt blev nästan än mer minnesvärda. På vägen ut mot de jublade supportrarna fångade Kennedy en inkastad ölmugg som han han svepte i farten innan det blev vilt kramkalas vid sidlinjen.
– Mitt i firandet var det någon som slängde en öl så att jag fångar det. Helt galet! Det var en rolig grej, väldigt fint, säger Kennedy när han kommer ut till den mixade zonen efter matchen.

Var det gott?
– Jadå, det var… helt ok.
Det här var väl lite av Kennedy-avståndet?
– Jo, absolut, det var det verkligen. Full pott.
Kände du när du träffade bollen att den skulle gå in?
– Jag kände verkligen att målvakten skulle behöva göra en bra räddning för att hålla den utanför. Det är inte första gången som jag gör den här typen av mål. Jag visste att… vissa distanser måste du träffa bollen på olika sätt. Du måste ha mer fart när det är en längre distans. När det är längre fram handlar det mest om placering. Det krävs en helt annan speed från 30 meter än från 20 meter, det krävs mycket teknik.

KANON. Frisparken från 29 meter satt där den skulle. FOTO: BILDBYRÅN

Hur sätter man ord på en sådan här kväll?
– Jag vet inte. Man har längtat efter att få spela och bidra med något. Sedan kommer jag in och det blir straff direkt. Det var många som sa att jag skulle ta den, men jag kände att jag inte var tillräckligt varm. Sedan tar det inte så lång tid innan vi får ett bra frisparksläge och jag får göra det jag är bäst på. Det är mitt sista år och jag vet inte om jag kommer göra något mer frisparksmål. Men det här kommer jag i alla fall glädjas över.
Kennedy fortsätter:
– Idag var det verkligen en slags saga. “Är det en dröm eller vad är det frågan om?” Att få göra mål på det här sättet. Målet, firandet… ölen! Det känns ju som att allting klickar hela vägen. Det här blev väldigt stort för mig. Jag har tagit ett SM-guld, vi tog steget upp i Allsvenskan och nu det här. Det finns många roliga minnen och det här är ett av dem.

Under åren i Hammarbytröjan har Kennedy gjort många mål, men det här var säsongens första. Än så länge har han inte startat någon match i serien.
– Jag ljuger för er om jag säger att jag inte varit frustrerad. Jag vill spela, precis som alla andra. Jag har bara hoppats på att få spela, komma in och bidra med det jag är bra på: energi, erfarenhet och rutin. Men jag förstår att när ett lag går bra så vill man inte ändra på ett vinnande koncept.
Att Kennedy också känner ett vemod inför att Hammarbykarriären närmar sig slutet hymlar han inte med.
– Såklart. Det kommer ett slut som jag vet närmar sig. Det här var precis vad jag behövde, jag behövde min medicin. Att få göra det här målet betyder väldigt mycket när jag tittar tillbaka på karriären. Även mina barn och familj kommer minnas något fint. Vi får se om det kommer en ny Kennedy som kan slå bra frisparkar, men det kan vara svårt tror jag.

Annons

I och med segern gick Hammarby på nytt upp på en Europaplats. Sex omgångar återstår av säsongen och Kennedys karriär i den gröna tröjan. Vad som väntar i den allra sista matchen vågar han knappt tänka på.
– Jag har hört en hel del om hur det kommer att vara. Det kommer vara känslosamt, otroligt känslosamt. Det här är en del av livet. Jag har spelat i den här föreningen länge och de visar sin uppskattning och kärlek till mig. Jag har betytt väldigt mycket för klubben och kommer få en värdig avslutning. Det kommer bli sorgligt, men det finns andra saker i livet.
Hur är känslan i laget inför avslutningen?
– Vi har laget för att komma topp tre. Vi har gjort det så bra hittills och vi har allt i egna händer. Fortsätter vi som vi har gjort kommer vi hamna där, det tror jag och vi måste tro på det. Vi har byggt upp något väldigt fint som kommer hålla i framtiden. Jag är verkligen positiv. Det var otroligt viktigt för oss att få de här vinsten för att få lite lugn och självförtroende. Vi vet att vi kan slå vilket lag som helst.
Ska du fira med en öl ikväll?
– Haha, absolut, det blir det säkert. Den här kvällen ska jag njuta av.

Annons