Karlsson debutmålskytt när Bajen kryssade – 2–2 på Stora Valla

Efter Markus Karlssons debutmål såg det lovande ut för Hammarby, men ett tidigt rött kort ställde till det.

Hemmalaget Degerfors hann både kvittera och ta ledningen, innan Montader Madjed räddade poäng med sitt 2–2-mål.

Annons

Med dubbla avbräck i backlinjen, i form av skadade Mads Fenger och avstängde Edvin Kurtulus, fick Hammarby stuva om en del i försvaret. Lösningen blev att flytta in Nathaniel Adjei från kanten till mittbackspositionen bredvid Shaquille Pinas och lät Markus Karlsson göra debut i Allsvenskan.

Och vilken debut det blev.

I den 42:a minuten fick Markus Karlsson tag på bollen vid straffområdesgränsen, fintade bort Elias Bouzaiene och curlade in 1–0-målet med vänstern. Målet kom i en Hammarbys kanske starkaste period, efter att ha varit lågintensiva och trögrörliga under de första trettio minuterna.

Men säg den lycka som varar. Bara tre minuter senare blev Nathaniel Adjei utvisad efter att ha rivit ner Diego Campos. Därför fick Hammarby ägna mycket av andra halvlek åt att riskminimera. Det lyckades man bara med tills den 59:e minuten, då Degerfors ställde om och kvitterade till 1–1. Fem minuter senare kom också Degerfors 2–1-mål. Målen påminde om varandra och kom efter att de rödvita kommit runt på Hammarbys högerkant.

Men det sista ordet var inte sagt. I den 70:e minuten tog inbytte Montader Madjed, 18, emot en passning från Markus Karlsson, och lyfte oväntat in en boll som gick i en vacker båge till 2–2. Målet visade sig bli avgörande för matchen, som alltså slutade 2–2. Därmed placerar sig Hammarby på nionde plats i Allsvenskan.