Kacaniklic om Hammarbys guldchanser: ”De är väldigt bra”

Under sin första säsong i Allsvenskan tystade Alexander Kacaniklic alla sina kritiker. Nu siktar 28-åringen på guld med Hammarby.
– Vi har en väldigt bra chans, säger han i en intervju med Fotbollskanalen.

Annons

Alexander Kacaniklic kom tillbaka till Allsvenskan som ett av de stora namnen inför förra säsongen. Efter en lite seg start kom mittfältaren igång rejält och stod för tio mål och åtta assist på 25 seriematcher. Ett stark facit som även tog honom till landslagssamlingen i Qatar då Janne Andersson valde att ta med 28-åringen på januariturnén.

Nu väntar ett år med ännu högre förväntningar på spelarna och förhoppningar på klubbens andra guld, något som fansen suktat efter i 19 år.
– Det är klart att jag vill vinna guldet. Sen har vi ett Europa-spel som ska bli kul. Samtidigt är det en lång väg att ta sig in i ett gruppspel. Det kommer bli tufft men det är fullt möjligt att ta sig dit. Och som sagt: man vill ju vinna det där guldet, säger han i en intervju med Fotbollskanalen.

När förra säsongen var över landade Hammarby på en tredjeplats med både Djurgården och Malmö FF framför sig. Dock bara en poäng efter sina guldfirande rivaler, något som Kacaniklic vet är små marginaler som man i år mycket väl kan få med sig.
– Lägg till någon match till på 2019 så är jag övertygad om att vi hade vunnit guldet. Vi hade en jättebra formkurva. Det var lite surt. Men i år har vi en väldigt bra chans till att ta hem guldet.

Redan under förra säsongen började Kacaniklic kopplas ihop med klubbar utomlands. Att ha ett äventyr till i sin karriär är inget som 28-åringen hymlar med, men menar samtidigt att han trivs väldigt i Hammarby för tillfället.
– Ja, så är det absolut. Jag är fortfarande bara 28 år. Jag tycker att alla spelare ska ha de ambitionerna, att sikta så högt som möjligt med sin karriär. Det finns fortfarande hos mig. Jag har många år kvar på toppnivå. Det är väl nu jag kommer in i mina bästa år också, sägs det.