Kacaniklic närmar sig formen: ”Ligger på 70-75 procent”

Alexander Kacaniklic gjorde en lovande debut mot Elfsborg.
Själv menar han bara spelar på 70-75 procent av sin kapacitet.
– När man känner sig stark kan man göra sina grejer på planen, säger 27-åringen till Fotboll Sthlm.

Annons

I måndags gjorde Alexander Kacaniklic äntligen allsvensk debut efter tolv år utomlands. Och den tidigare landslagsmittfältaren tycker att debuten gav mersmak.
– Vi ville vinna matchen men för att vara en premiär borta mot ett bra lag är det stundtals väldigt bra, säger Kacaniklic till Fotboll Sthlm.
– Vi är långt ifrån en färdig produkt. Vi är jättemånga nya spelare, varje lagdel är mer eller mindre 50 procent nytt. Vi är på god väg.
Du har din roll ute till höger. Hur känns det?
– Jag trivs där. Både att hålla mig längs kanten och komma in i mitten. Det känns bra med Simon (Sandberg) också. Vi spelar bra tillsammans.
Hur är det att möta ytterbackar som Djibril Sidibe och Layvin Kurzawa i jämförelse med Simon Strand?
– Klart att det är annorlunda, med tanke på kvalitet och så där, jämfört med att spela Frankrike och i England, i Championship och Premier League. Det är en annan grej men det är en ny utmaning med nya mål.
Efter matchen mot Dalkurd i cupens gruppspel sa Kacaniklic att han blev chockad över att han spelade 90 minuter. Formen var tvivelaktig vid det laget – men hur är den i dag?
– Den ligger väl på en 70 till 75 procent.
Fysiskt då eller?
– Det hänger ihop. När man känner sig stark kan man göra sina grejer på planen. När man orkar mer och har mer koncentration. Så det är någonting som jag fortsätter jobba på.

Kacaniklic är Hammarbys kanske mest meriterade nyförvärv och på söndag kommer han troligtvis göra sin hemmapremiär i Allsvenskan inför en slutsåld Tele2 arena.
– Det snackas ju om det. Vi hade en del cupmatcher hemma och det var så klart jättefint tryck och jag förväntar mig att det ska vara ännu mer nu. De snackar ganska gott om det här i laget.
Du har inte sett någon video?
– Nej, det har jag inte. Jag kör det live första gången.
Just supportrarna var en stor faktor till att Kacaniklic valde Hammarby. Men det fanns andra allsvenska klubbar som var intresserade av 27-åringen.
– Det fanns det. Men jag valde Hammarby både för att – som jag sagt tidigare – att någonting är på gång här. Plus supportrarna. I Sverige och Skandinavien så är vi ju inte bortskämda med höga publiksiffror. Det var viktigt för mig, för det är jag van vid. Att komma ut på en arena med några få tusen – det blir nästan som en träningsmatch. Det var en stor anledning till varför det blev Hammarby.
På söndag väntar Kalmar för Hammarby. För Kacaniklic blir det speciellt att ställas mot Ramsus Elm, som han känner väl sedan tiden i landslaget.
– Det är jättekul att han är igång igen, om man kan säga så. Det är en jättefin spelare, vi får hålla koll på honom.

FOTO: Bildbyrån