Junior tillbaka – tackar för stödet: ”Bäst supportrar i Sverige”

Junior gjorde sin första match sedan korsbandsskadan när han hoppade in i 6-2-krossen mot Göteborg.
Nu vill han tacka supportrarna.
– De har alltid varit väldigt snälla mot mig och stöttande, säger 27-åringen till Fotboll Sthlm efter storsegern.

Annons

Efter ett knappt år från spel var Serge-Junior Martinsson Ngouali tillbaka på planen när Hammarby körde över IFK Göteborg med 6-2 hemma på Tele2 arena. Mittfältaren, som skadadade korsbandet i slutet på förra säsongen, hoppade in efter elva minuter när Aron Johannsson utgick skadad.
– Det är så klart jätteroligt att få vara med och bidra på planen. Det är det man vill. Så det känns bara jättebra, säger Junior som gjorde en assist i sin comeback.
– Ja, det var roligt att få bidra med det. Men som sagt, det viktigaste är att vi vinner och att laget går bra. Då är det ganska enkelt att komma in också. När det är så bra flyt i laget.
Hur kändes det när supportrarna jublade stort när du hoppade in?
– Det kändes jätteskönt. Alltså jag vet ju att vi har bäst supportrar i hela Sverige och de har alltid varit väldigt snälla mot mig och stöttande. Så det gjorde mig väldigt glad, så klart.
Varför är de bäst?
– Haha, det är bara att komma till våra matcher så förstår du varför de är bäst. De är överlägsna.
Är det så?
– Ja, alla vet om det.

Annons

I och med Hammarbys seger klättrar de förbi Häcken och placerar sig på en fjärdeplats för tillfället. Med Junior tillbaka på planen och de flesta kommande toppmatcherna på hemmaplan går Bajen en, till synes, ljus höst till mötes. Men själv är han försiktig när guldstriden kommer på tal.
– Jag tar en match i taget, dag för dag. Vi försöker göra vårt bästa varje dag och sedan se hur långt det räcker. Vi har ingen anledning att oroa oss för något annat än att göra allt vi kan, säger Junior.
Ni har ju haft en del problem mot topplagen i år. Vad säger den här prestationen?
– Ni får tänka vad ni vill. Vi vet själva vad vi har för kapacitet inom laget och det är det som är det viktiga. Att vi vet vad vi gör och att vi tror på det vi gör. I dag gick det väldigt bra och det är jättekul. Vi låter spelet tala för vi vill bevisa oss genom hur vi spelar fotboll.

Foto: Bildbyrån