Jiloan Hamad vädjar om förlåtelse: ”Djurdjic och Rodic mår skit”

Hammarbys lagkapten Jiloan Hamad tycker att Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic gjorde ett stort misstag när de deltog i AIK:s guldfirande.
Men han vädjar till Hammarbys supportrar att ta emot deras ursäkt.
– Det finns ingen annan väg än att förlåta och visa kärlek, säger Hamad i vår intervjupodd Bergman 90 min.

Annons

Jiloan Hamad är nästa veckas gäst i vår intervjupodcast Bergman 90 minuter. I den ger han sin syn på de senaste dagarnas stora snackishändelse, det vill säga att Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic syntes på Soap bar under AIK:s guldfirande i söndags natt.

Hamad berättar att han blev chockad när han nåddes av nyheten.
– Jag var uppe länge på söndagen, jag var helt förstörd och besviken. Jag la mig typ 06.30 och skulle upp åtta för att träna. Då fick jag läsa det här. Första reaktionen, var “va det kan inte stämma?” Vad gör man ute när man förlorat en Europaplats? Men jag känner personerna så jag tänkte aldrig att de gått ut och festat med AIK, absolut inte.

Efter ha hört huvudpersonernas versioner lugnade Hamad sig något.

– Min första instinkt efter ha hört deras version var att jag ville hjälpa till, berätta sanningen, för när det kommer från dem blir det som ett försvarstal.

– Alla reagerar på försluter på olika sätt. Det klassiska är egentligen att man sätter sig på en bar när säsongen är över, man dricker lite. Jag gör inte det, men andra spelare gör det. Som sagt, säsongen är slut. Sedan kan man ifrågasätta varför de inte sätter sig på en bar på Södermalm. AIK har vunnit guld och kommer vara överallt på stan. Risken att de är där är väldig stor. Håll er hemma liksom. Det var klantigt, men de har bett om ursäkt för det.

Annons

Så vad var det som hände? Enligt Hamad följande:

– De har en polare som jobbar på Soap bar och de drog dit istället för att sitta hemma och snacka. De hade frågat om någon AIK:are var där och fått svaret ”absolut inte, de är på Sturehof med sin grej.” De (Djurdjic/Rodic) sitter där en liten stund och från ingenstans kommer en massa vakter och hela AIK. Där vet jag inte vad de tänkte. Ska man dra direkt? Ja, men det var en ganska svår situation, för det hade sett suspicoius ut om de hade dragit direkt. Nu drog de efter ett tag istället. Det var en svår situation. Men jag försvarar inte det, absolut inte, och de har lärt sig mycket av det.

Hamad säger att han förstår att många har reagerat med ilska på bilderna. Men han tycker också att man bör förlåta duon.

– De vet att de har gjort fel, tro mig. De mår skit. Hade de kommit in i omklädningsrummet dagen efter och inte tyckt att det varit en stor grej hade det varit en sak, men de har inte ens orkat träna. De förstår vikten av det som har hänt, och de älskar Hammarby.

– De vet att det inte var deras bästa beslut, men nu är det som det är.  Det var olyckligt, dumt, men de har bett om ursäkt och nu gäller det att visa kärleken som finns i den här klubben.

Hela avsnittet med Jiloan Hamad, som förstås innehåller mycket mer än ovanstående, kommer i nästa vecka.

Annons