Jesper Jansson om Ekdal: ”Hammarby måste bli bättre på att få svar”

Hjalmar Ekdal lämnade Hammarby utan att få chansen.
I Djurgården har det istället blir stor succé.
Sportchefen Jesper Jansson tycker att Bajen kunde tagit vara bättre på mittbacken.

Sommaren 2019 köpte Hammarby in Hjalmar Ekdal från samarbetsklubben IK Frej, men någon speltid i Bajen blev det aldrig för den nu 22-årige mittbacken. Under 2020 lånades han ut till Sirius och i år har han gjort stor succé i Djurgården som köpte loss honom från rivalerna inför säsongen.

Sportchefen Jesper Jansson tycker att Hammarby bör lära sig något av historien.
– Vi tog in Hjalmar för att vi hade en tro på honom. Men tränarna räknade inte Hjalmar som en mittback som konkurrerade, säger Jansson i podden Studio Allsvenskan.

Studio Allsvenskan: Tycker du att ni missade honom?
– Jag har inga problem med spelare som lyckas i andra klubbar, men vi måste bli bättre på att få svaren. Jag tycker inte att vi fick svaren med Hjalmar.

Jansson menar att valet att sälja Ekdal till Djurgården till sist föll sig naturligt.
– Han hade sex månader kvar på kontraktet, och då sitter man som sportchef och vill inte stoppa en spelares karriär. Då blir det istället en kostnadsbesparing och att vi kan få en övergångssumma. Vi kan inte sitta och räkna någon som var femteval på mittbackssidan.

I podcasten får Jesper Jansson också frågor om intresset för Akinkunmi Amoo och svarar att det hittills inte kommit några seriösa bud på spelaren.
– Det kom ett bud som var allt för dåligt från en fransk klubb. Det kom via en skum figur och fick inte ens ett svar, säger Jansson.