Jesper Jansson: ”Kommer finnas ett oerhört sug från supportrar”

Sef-klubbarna meddelade under onsdagen att man är överens om att skjuta upp starten av Allsvenskan. Samtidigt öppnar Jesper Jansson upp för att det kan spelas en träningsturnering innan ligan börjar.
– Någon form av matchning och eventuellt någon typ av turnering kommer det säkert att bli, säger sportchefen till klubbens hemsida.

Annons

Den allsvenska starten dröjer till juni. Klubbarna är överens om att man vill skjuta på ligastarten. Det innebär att klubbarna har cirka tre månader på sig att förbereda sig inför premiäromgången. Hammarbys sportchef Jesper Jansson öppnar i en intervju med klubbens hemsida för att det kan spelas en träningsturnering.
– När vi väl får besked om när Allsvenskan sätter igång och efter restriktioner behöver vi komma i gång med någon form av matchspel. Men när följer nyheterna vet vi att det kan svänga fort. Det gäller att inte vara för långt fram utan ha örat vid marken och känna av. Men det är klart, någon form av matchning och eventuellt någon typ av turnering kommer det säkert att bli, säger Jansson.

Samtidigt meddelar klubben att laget fortsätter att genomföra träningar som vanligt, fast utan media och åskådare.
– Vi hade preppat för en kvartsfinal så det blev lite pyspunka. Vi gav killarna ledigt under måndagen och tisdagen men vi startade som vanligt under onsdagen igen, säger sportchefen.
– Jag var inne (på Årsta) i helgen och spelarna var här och tränade extra. Så länge vi får göra det kommer spelarna hellre uppskatta det än att ligga på soffan.

Allsvenskan startar inte förrän till sommaren men Jesper Jansson tror att suget efter fotboll kommer att vara stort när premiären väl spelas.
– Det kommer finnas ett oerhört sug från supportrar och fotbollsälskare. Vi får försöka ta med oss det som något positivt i ett senare skede. Det kommer bli full taggning. Vi får ställa om och se till att laget och spelarna är så redo som de kan vara när det väl gäller, säger han.

Foto: Bildbyrån