Jeppe Andersen: ”Det blir guld 2020 – ingen tvekan om det”

Djurgården vann Allsvenskan 2019 med en poäng mer än Hammarby på tredjeplatsen.
Serien hann knappt avslutas innan Bajens lagkapten Jeppe Andersen siktat mot nästa år.
– Det blir guld. Det är ingen tvekan om det, säger han till Fotboll Sthlm efter 4-1-segern mot Häcken.

Annons

Hammarby landar på tredjeplatsen i Allsvenskan 2019 efter åtta raka segrar och en 4-1-seger hemma mot Häcken i den sista omgången. I stället vann Djurgården serien, en poäng före Bajen, och Jeppe Andersen ser tillbaka mot en otrolig säsong.
– Det är ju helt galet egentligen. Att vi bara tar tredjeplatsen med 65 poäng. Men nu är det så det blev och jag tycker ändå att vi har haft en fantastisk säsong och spelat den bästa fotbollen i Allsvenskan. Vi slog målrekordet. Det är såklart lite besvikelse i laget nu men om vi kollar tillbaka på det om en vecka så tror jag att vi kommer vara nöjda.
Du sa att ni har spelat den bästa fotbollen i Allsvenskan i år. Menar du att det känns orättvist att Djurgården vann?
– Nej, man brukar säga att tabellen aldrig ljuger. De har tagit flest poäng och har gjort en bra säsong. Jag skulle säga att vi förlorade guldet i början av säsongen när vi inte riktigt var där i de första tre matcherna och vi tog bara två poäng. Man blir deppig av att kolla tillbaka så långt. Vi ska vara stolta över oss själva.
Är det någon specifik match som sticker ut?
– De första tre matcherna mot Elfsborg, Kalmar och Helsingborg där vi bara tog två poäng. Det är klart att vi ska ha mer poäng där. Men jag vill inte tänka för mycket på det. Jag vill hellre tänka på hur bra vi har varit den här säsongen. Jag är jättestolt över mitt lag, över alla spelare som har bidragit till den här säsongen, säger Jeppe Andersen som känner att det var viktigt att avsluta säsongen snyggt.
– Ja, så klart var det så. Det hade varit en konstig känsla att gå på semester nu utan tre poäng. Vi gjorde vårt jobb. Sedan hade vi inte tur med de andra resultaten, men det är härligt att gå på semester med åtta raka segrar.

Annons

I och med Hammarbys 2-1-seger borta mot Östersund förra veckan säkrade man i princip en Europaplats till nästa säsong. Efter 4-1-vinsten mot Häcken i dag garanterade man äventyret – men Jeppe Andersen ser även framemot att lyfta Lennart Johanssons pokal nästa år.
– Det blir guld. Det är ingen tvekan om det. Det skulle vara konstigt annars. Nu får vi se hur transferfönstret kommer att se ut och vilket lag vi har till nästa säsong. Men förhoppningsvis kan vi hålla på alla våra spelare så kommer det bli jättebra, säger lagkaptenen.
Blir du kvar?
– Ja, jag har tre och ett halvt år kvar på mitt kontrakt. Så det kommer jag nog att bli.

Foto: Bildbyrån