Jeahze om sin vilda glidtackling: ”Kunde blivit ett par brutna ben”

Akinkumni Amoo lekte sig förbi Eric Kahl och placerade in ett långskott i bortre hörnet.
Sedan höll han på att bli brutalt kapad av sin lagkompis Mohanad Jeahze.

Annons

Det första målet i det svängiga 3-2-derbyt var något extra. Hammarbys nigerianska 18-åring dribblade Eric Kahl innan han tog sig in i planen och fick drömträff med vänsterfoten.

Efter målet sprang Amoo upp på läktaren för att omfamna Bajens scout Mikael Hjelmberg, men det var nära att målfirandet tog slut snabbare än så. En vilt rusande Mohanad Jeahze halkade nämligen och klippte sånär sin lagkompis med en stenhård glidtackling.
–  När jag tittar på det igen så håller jag på att saxa både honom och Gurra, det kunde blivit ett par brutna ben där. Sedan halkar Amoo i trappan när han skulle upp på läktaren, säger Jeahze och skrattar när Fotboll Sthlm träffar honom efter matchen.

Det kunde gått ett korsband på Amoo? 
– Ja, det var helt sjukt. Så mycket glädje.

Vad kände du när Amoo smackade in det där målet?
– Vi alla vet att han kan göra det där. Individuellt sett i Allsvenskan är det inte många som är bättre på hans position. Men grejen är att han måste anpassa sig, lära sig hur laget spelar  och lite sådant. Men ingen är förvånad att han gör ett sådant mål, han gör det på träningarna också.

Han gör det?
– Ja, men titta bara på målen som vi gör idag. Vladis mål, Gurras mål och Amoos mål, det är bara bra kvalitet.

Är det bara så Bajen gör mål i år?
– Ja. Vi har bra struktur hela matchen och följer matchplanen. Sedan när vi får det där röda kortet behöver vi anpassa oss lite och spela tio mot elva i 25 minuter. Det känns jättebra.